Bursa merkezli Demir El Robotik Otomasyon 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde tanıttığı Pickit ürünüyle ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. 

İlk kez katıldığı ve Pickit Türkiye Distribütörü olarak yer aldığı Zirve’deki standında Stäubli robotla birlikte, Pickit ürününü masa üzerinden bin picking uygulaması gerçekleştirdi.

Firmadan yapılan açıklamada, “Rastgele duran parçaları kutu içinden alıp, eğimli yüzeyde düzgün bir şekilde yerine dizen robotumuzu gördünüz mü?” denildi.

“ENDÜSTRİ 4.0’A BAŞLANGIÇTA OLMAZSA OLMAZ”

Firmanın Proje Müdürü Burak Tunçer, Türkiye’de ilk kez bir fuarda görücüye çıkan ürün ile ilgili şunları söyledi: “Bu ürünümüzü, Endüstri 4.0 odağında anahtar bir ürün olarak adlandırıyoruz. Endüstri 4.0’a başlangıçta olmazsa olmaz. Robotlu sistemler için kilit önem taşıyor. Nasıl çalışıyor? Robotlu bir sistemde, bir ürünle vb. robotu beslemeniz gerekiyor. Bunu da genelde otomotiv sanayinde, bir konveyör ve konveyörü besleyen bir operatör sağlıyor. Bu ürün bin picking dediğimiz robotun önüne gelmesi gereken parçayı, kasa içerisinde karışık olarak bulunan parçaları robota koordinat göndererek robotun hareketini sağlamaya yarıyor. Parça, her seferinde robotun önüne aynı, düzgün gelmesi gerekmiyor. Kamera sayesinde, operatör/kullanıcı kasanın içerisinden dağınık bir parçayı alabiliyor.”

İMALAT SANAYİ DE HEDEFLERİ ARASINDA

Ana hedef sektörlerinin otomotiv ana ve yan sanayi olduğunu belirten Tunçer, bu ürünle birlikte imalat sanayisini de hedef sektörleri arasına aldıklarını söyledi: “Çünkü parçaları besleme, CNC besleme yapabilirsiniz. Gıda ya da ilaç gibi sektörlerde de bu ürünü kullanabilirsiniz.”