Özgül Trailer, yeni robot sistemi yatırımı için Cloos Kaynak Türkiye ile el sıkıştı. Böylece 2019 yılından beri her yıl yatırım yapan firmanın yeni robotik kaynak sistemini de Cloos Türkiye kuracak.

4 YILDA DÖRDÜNCÜ SİSTEM OLDU

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, 35 bin metrekare üzerine kurulu üretim alanında başta damperli dorse olmak üzere, silobas, lowbet, römork, tanker ve özel amaçlı taşıyıcı imalatı yapan firma, ilk olarak 2019 yılında aldığı kararla büyük değişimin ilk fitilini ateşlemişti.

İlk sistem yatırımını “Konteyner Şase Kaynak Otomasyon Sistemi” ile gerçekleştiren firma, ardından takip eden yıllarda sırasıyla 2020 yılında “Damper Gövde/Küvet Kaynak Otomasyon Sistemi” ve 2021 yılında da “LowBed Şase Kaynak Otomasyon Sistemi” için Cloos Türkiye’yi tercih etmişti.

“SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇMIŞTI, YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR”

Özgül Trailer ile olan yeni anlaşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cloos Türkiye Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu, “2019 yılı sonlarında almış oldukları yatırım kararıyla büyük bir değişime giden değerli müşterimiz Özgül Trailer firması yatırımlarına devam ediyor.” dedi.

Eyüpoğlu, “Üretimlerinin tamamını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, diğer ülkelere ihraç eden değerli müşterimiz; değişen dünyaya ayak uydurabilmek, dış piyasada rekabet gücünü artırarak pastadan pay alabilmek adına daha kaliteli ve tekrarlanabilen üretim yapmak amacıyla; ilk sözleşmesini 2019 yılı kasım ayında imzaladığımız ve Temmuz 2020 yılında devreye alınan ilk robot sistemleri ile birlikte sektöründe adeta çığır açmıştı. Şimdi ise değerli müşterimize 4. Cloos Robotlu Kaynak Otomasyon Sisteminin hayırlı olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“ROBOTLU OTOMASYONUN AVANTAJLARINI GÖSTEREREK REHBERLİK ETTİLER”

Özgül Trailer’in gerek Türkiye’de gerekse dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara karşın yatırımlarını aralıksız büyüterek devam ettirdiğini vurgulayan Eyüpoğlu, müşterilerinin ayrıca sektördeki üreticilere kapılarını açarak robotlu otomasyon imalatının avantajlarını görmelerine bayraktarlık ettiğini, yatırım konusunda birçok firmaya da özgüven aşıladığını ve referans olduğunu ifade etti. 

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

Cloos Türkiye Genel Müdürü Eyüpoğlu, “Araç üstü ekipmanlar konusunda harika bir iş birliğine hep birlikte imza attığımız için hem Cloos ailesine hem de değerli abimiz, büyüğümüz Sn. Durmuş Özgül’e, faruk özgül Sn. Şükrü Özgül'e, Sn. Mehmet Özgül ve tüm Özgül Trailer yetkilileri/çalışanlarına şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ederim.” diyerek değerlendirmesini tamamladı.