Guidetti Technology SRL, OMRON cobotlarını "EasyArc" kaynak çözümüne entegre ederek üretiminde birçok avantaj sağladı.

TEKRAR EDEN İŞLERDE YARDIMCI OLUYOR

İtalya'nın Modena kentinde faaliyet gösteren, kaynak sistemlerinin satışı, kurulumu ve servisi konusunda yarım asırlık bir tecrübesi bulunan Guidetti, kolaboratif robotu tekrarlanan kaynak işlemlerini kolaylaştırmak için kullanıyor.

OMRON'un sezgisel NB7 operatör paneli ve NXP2 PLC'nin yanında Fronius'un son teknoloji ürünü modüler kaynak teknolojisi ile birleştirildi. MIG Kısa/Sprey, Darbeli, LSC, PMC, STEEL, Yenilikçi Soğuk Metal Aktarımı (CMT), TIG ve Plazma (dolgu malzemeli ve dolgu malzemesiz) gibi çeşitli kaynak işlemlerinde kullanılabiliyor.

Eksiksiz arayüz, tüm işlemlerin yönetimini cobot kontrolörüyle entegre ediyor. Uzman kaynak personeline tekrar eden işlerde özel programlama becerilerine ihtiyaç duymadan destek olunması amaçlanıyor. Bu durum, zamanlarını ve enerjilerini daha zor ve talepkar işlere ayırmalarını da olanak tanıyor.

OPERATÖR GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR, OTOMATİK DURMA GERÇEKLEŞİYOR

Kaynak uzmanı, yürütülecek yörünge için manuel olarak birçok nokta ayarlayabiliyor ve bunu programlama panelinde en az seviyedeki talimatlarla düzeltebiliyor. Bütün bunlar, İtalyan firmanın cobotlara dayanan çözümlerinin üretimde çok hızlı bir şekilde uygulanabilmesine imkan veriyor. Bu aynı zamanda firmanın, üretimde yaşanabilecek ani artışlar ya da kaynak personelinin eksikliği gibi durumlarla başa çıkabilmesini sağlıyor.

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

Sistemin emniyet özellikleriyle, eksenlerin hızının ve hassasiyetinin düşürülmesi de dahil olmak üzere operatör güvenliği sağlanarak kazayla bir darbe durumunda otomatik olarak durması mümkün hale geliyor.

ÜRETİME SÜREKLİLİK KAZANDIRIYOR

Yeniden programlama kolaylığı ve kompakt boyutu, kolaboratif robot çözümünü fabrika içerisindeki farklı alanlara taşınmasını da kolaylaştırıyor.

Bir Endüstri 4.0 sistemi içinde entegrasyon, çözümün özellikle sertifikasyon, iş döngüsü analizi, yönetim arayüzleri ve uzaktan yardım ile ilgili verileri izlemesini mümkün kılıyor.

Özetle, EasyArc kolaboratif kaynak çözümü, düşük bir yatırım için yüksek kalite seviyesi ile sürekli üretime imkan sağlıyor.