Robotik otomasyon talebinin arttığı otomotiv parçaları ve genel endüstriyel makina üretim alanlarını hedef alan Nachi, 25 kg yük kapasiteli yeni MZ25 orta ölçekli robotunu MZ Serisi robot grubuna ekledi.

Firma, MZ Serisi kompakt robotların hızını, hassasiyetini ve çok yönlülüğünü devam ettiren MZ25 robot ile orta ölçekli robot pazarındaki pazar payını daha fazla arttırmayı hedefliyor.

Artan işgücü maliyetleri ve işgücü sıkıntıları düşünüldüğünde bunun yanında yaşlanan nüfus ile daralan iş gücüne karşılık olarak üretimlerini arttırmak için üreticiler, sadece otomotiv endüstrisinde değil, diğer alanlarda da üretimlerini robotik otomasyona uygun hale getirmek için robotlara giderek daha fazla yatırım yapıyorlar.

Bu doğrultuda Nachi-Fujikoshi, 2013 yılında aynı zamanda sınıfında dünyanın en hızlı robotu olan ve hafif yükleri taşıyabilecek MZ07 (7 kg yük kapasitesi) robotunu kullanıcılarının beğenisine sundu.

Firma, 2013 yılından bugüne kadar MZ robot serisini genişletmeye devam ediyor. MZ serisi robotların en belirgin özelliği yüksek çevrim hızlarına erişebilmesi ve en iyi pozisyon hassasiyetine sahip olmasıdır.

MZ serisi robotlar ile Nachi-Fujikoshi firması global robot pazarındaki payını önemli ölçüde arttırıyor. 

ÜRÜN GRUBUNU GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYOR

Nachi-Fujikoshi, müşterilerinin özel fabrika robotik otomasyon ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kompakt ve orta ölçekli robotlar ve SCARA robotları da dahil olmak üzere birçok yeni robot serisi ile robot ürün grubunu her geçen gün genişletmeye devam ediyor. 

MZ25 ROBOTUNUN ÖZELLİKLERİ

Çok Yönlülük
Güçlü bilek torku ve benzer taşıma kapasitesine sahip diğer robotlara kıyasla daha geniş çalışma alanına sahip yeni MZ25 robotumuz, daha ağır iş parçalarını taşıyabilir ve daha büyük robotik tutucularla uyum içinde çalışabilir. Yeni MZ25 robotumuz parça yükleme, çapak alma, parça montajı ve taşıma gibi çok çeşitli uygulamalar için uygundur. Yeni MZ25 robotumuz, standart opsiyon olarak su ve toz koruması (IP67) ve paslanma direnci yüksek özelliğine sahiptir. 

Hassas, Yüksek Hızlı
Hafif ve çok dayanıklı olan yeni MZ25 robotumuz, sınıfındaki robotlardan daha hassas pozisyon tekrarlanabilirliğine (±0.05 mm) sahiptir ve yüksek hız gerektiren uygulamalarda rahatlıkla çalışabilmektedir.

Çeşitli Uygulama Alanları 
Yeni MZ25 robotu, eşsiz içi boşluklu bilek (hollow wrist) tasarımına sahiptir. Çevre birimlere olan kablolama ile ilgili takılma ve kopma sorunlarını en aza indirmek ve güvenilirliği artırmak için, çeşitli uygulamalarda gereken tüm valfler, kablolama ve borular gövde içerisinde standart ekipman olarak sağlanmaktadır.