Keramik Makina’nın 1985 yılından bugüne Türk Sanayii ve dünya pazarına gelişmiş vizyonu ile hizmet ettiğini söyleyen Genel Müdür Cem Büyükçıngıl, “Robotik sistemler dışında çözümlerimizden bahsedersek; mekanik paletleme çözümleri, ikincil paketleme sistemleri başlığı altında stretch hood, çemberleme, shrink hood, streç sarma makinaları ve barkodlama&etiketleme ünitelerini içeren anahtar teslimi hat sonu çözümleri üretiyoruz. ‘Bir Araya Getirme Sanatı’ mottosu ile birçok farklı uygulamayı aynı hat üzerinde birleştirerek çözüm ortağı olduğumuz firmalara optimum maliyetle esnek hat sonu çözümleri sağlıyoruz. Robotik sistemler tarafında paletleme ya da paletsiz istifleme çözümleri sektörde daha fazla karşılık bulmaktadır. Ancak bunun yanında palet bozma veya pick&place uygulamalarımızla da farklı ürünler için çözümler üretiyoruz. Robotik uygulamalarda özellikle paletsiz çemberleme ya da paletsiz stretchhood metoduyla paketleme hatları öncesinde ürünleri paletsiz olarak istifleyerek müşterilerimizin palet sarfiyatlarını ortadan kaldırmak suretiyle birçok sektörde inovatif çözümler üretmiş bulunuyoruz. Bunun dışında global pazarda tek robot kullanarak 50’yi aşkın farklı ürün ve dizilim reçetesi olan ürünleri paletleyebiliyoruz. Bu çözüm, müşterilerimize esneklik katarken aynı zamanda yatırım maliyetlerini de optimize ediyor” dedi. 

Büyükçıngıl, “Internal Ar-Ge projelerinde bu yılın en önemli projesi olarak gördüğümüz ve 130*270 cm h:250 cm ölçülerinde XL ebatlara sahip istif ya da paletleri paketleyebilecek yeni nesil XL Stretchhood makinamız ile bu ebatlarda Stretchhooder üreticileri arasında dünyadaki 4.firma olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları konularla ilgili bilgiler veren Büyükçıngıl, “Keramik olarak en avantajlı olduğumuz nokta; sektör ve ürün bağımsız çözümler sunabiliyor olmamız. Öyle ki her nevi yapı malzemesinden, gıda ürününe, hızlı tüketim malzemelerinden kağıt sektörüne ve hatta beyaz eşya endüstrisine dahi çeşitli çözümler sunabiliyoruz. Bu bakış açısıyla aslında sektörel hedefler yaratmak yerine ziyaretçi profilinin çok büyük bir oranına tek bir firmanın ne kadar esnek ve yaratıcı çözümler bulabileceğini göstermek zirvedeki en büyük amacımız olacak. Özellikle multi-functional robot ataçmanları ile tek bir robotun aynı hat üzerinde birden çok işlevi olan uygulama örneklerini ziyaretçilerimize sunmak istiyoruz” dedi. 

Büyükçıngıl, “Zirve’de bu yıl Endüstri 4.0 bakış açısı ile üretilmiş, uzak erişim alt yapısına sahip, tek bir ataçman üzerinde; vakum + magnetik + şekil bağlı ürün alma metodlarını birleştirdiğimiz çok fonksiyonlu robotik uygulama demosu sergileyeceğiz” diyerek, “Bunun dışında dijital enstrümanlarla daha önce tamamlamış olduğumuz bir çok uygulama verilerini ziyaretçilerimizle paylaşmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar onlarca farklı uygulama ile müşterilerimize hizmet verdik birkaçından yüzeysel olarak bahsetmek gerekirse gıda sektöründe karton, metal ve plastik ambalajların üretildiği bir hatta diğer yandan dar alan problemi ile de başa çıkarak inovatif bir paletleme çözümü ürettik, yine bu yıl içerisinde ağırlıklı olarak gıda ambalajı olarak kullanılan metal varil paletleme projemizde son teknoloji vakumlu ataçmanlarla müşterimize çözümler sunduk. Benzer uygulamalarda paletin ürün dışında kendi paletini ve karton/plastik seperatörlerini aldığı optimum ayak izi ve düşük maliyetli ancak çok fonksiyonlu robotik uygulamalar geçekleştiriyoruz” dedi.