Milvus Robotics Kurucu Ortağı ve CEO’su Şamil Özden, Robot Yatırımları Zirvesi'nde geliştirdikleri otonom mobil robotları ya da kısa adıyla AMR'leri ile Lojistik 4.0 sürecinin iç ortam malzeme transferine odaklanacaklarını söyledi.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDE UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

Ankara merkezli Milvus Robotics, otonom mobil robot teknolojisinin fabrika ve depolar için daha pratik, erişilebilir ve faydalı bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. Milvus Robotics Kurucu Ortağı ve CEO’su Şamil Özden, “Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde, operatörlerle aynı alanda, bağımsız çalışabilecek robotlar ile herhangi bir altyapı kurulumu gerçekleştirmeden operasyonlarınızı ve organizasyonunuzu bir üst seviyeye taşıyabileceğiniz, tüm adımları anlık izleyebileceğiniz, tam entegre malzeme transfer süreçleri ile üretkenliğinizi ve verimliliğinizi en üst düzeye çıkarabileceğiniz tam bir çözüm üretim vizyonu hedefliyoruz.” dedi.

“Yazılım ve donanım olarak tamamen Milvus bünyesinde geliştirilen ve yerli olarak üretimi gerçekleştirilen otonom mobil robot sistemleri, firmaların tüm iç lojistik süreçlerinin en güncel ve yüksek teknolojiyle otomatize edilebilmesini hedeflemektedir.” diyen Özden, “Üretim ve depolama süreçlerinde güncel otomasyon sistemleri sayesinde hücre bazlı olarak süreçlerin hızlı, optimize ve manuel müdahaleye ihtiyaç duyulmadan yapılması sağlanmış ve buradaki dijitalleşme adımları hızla atılmaya devam etmektedir. Bu aşamada en önemli adımlardan biri de, malzeme akışlarının bu zincir içerisinde otomatize ve takip edilebilir olarak taşınmasıdır. Bu noktada, Milvus Robotics olarak 10 yıllık tecrübemiz ile AMR’lerin yurt içindeki lider sağlayıcısı olarak hizmet vermekteyiz. Yurt içinin yanı sıra yurt dışında 20’yi aşkın entegratör ve partner ağı ile de dünyanın birçok farklı ülkesinde uygulamalarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

NELER SERGİLEYECEK? HANGİ KONULARA ODAKLANACAK?

Endüstri 4.0 ile dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte farklı alanlarda da dijitalleşmenin ivme kazandığını belirten Özden, Lojistik 4.0’ın bu alanlardan biri olduğunu dile getirerek “Milvus Robotics olarak iç ortam malzeme transferlerinin sistematikleşmesi ve dijitalleşmesi için robotlarımız ile endüstriyel ortamlara hizmet sunmaktayız. Zirve’de de odaklanacağımız ana konulardan biri, geliştirdiğimiz robotlarımız ile Lojistik 4.0 sürecinin iç ortam malzeme transferi alanı olacaktır.” açıklamasında bulundu. Özden, hammadde, yarı mamul, bitmiş ürün, hat sonu otomasyonu, paletli taşıma gibi birçok operasyonu gerçekleştirebilme opsiyonu sunan çözümlerinin, hızlı tüketim, otomotiv, gıda, ambalaj, tekstil gibi çok sayıda sektörde geniş kullanım imkanı olduğunu vurguladı. Ayrıca e-ticaret operasyonları ile hızla büyüyen depolama ve 3PL hizmetleri kapsamında kullanılabilecek çözümlerine de yer vermeyi planladıklarını aktaran Özden, “100, 500 ve bin 500 kg taşıma kapasiteleri ile sunduğumuz SEIT ürün serisinin en yeni üyesi, 1500-S serisini, arttırılmış güvenlik özellikleri, genişletilmiş algılama yetenekleri ve yeni nesil donanımlarla güncellenmiş olarak diğer eklenti ve ürünlerle birlikte tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi. Özden, Zirve’den beklentilerini ise şöyle özetledi:

“Tam anlamıyla geride bırakamadığımız zorlu pandemi sürecinde, uzun bir aradan sonra yüz yüze yapılacak buluşmayı, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanıcılara tanıtma anlamında güzel bir fırsat olarak görüyoruz. Otonom ve akıllı sistemler için odaklı bir fuar organizasyonu olan Zirve’nin, hem bu alanda çözümlerle ilgilenen müşteriler için hem de çözümlerini kullanıcılarla buluşturmak isteyen üretici ve hizmet sağlayıcılar için etkin bir platform olacağına inanıyoruz.”