Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin Aksaray Kamyon Fabrikası'ndaki AGV projesi “Mükemmelliğe Adanmışlık Oscarları / Excellence Oscars” ödüllerinde “En İyi 3. Uygulama” ödülüne layık görüldü. 

Bu yıl, şirketin mükemmelliğe adanmışlık kültürüne ve kurumsal değerlerine hizmet eden 17 proje; “Mükemmelliğe Adanmışlık Oscarları/Excellence Oscars” için aday gösterildi. En iyi proje “Plastiksiz Mercedes-Benz Türk”, ikinci finalist “Hoşdere Güneş Enerjisi Santrali” ve üçüncü finalist İmalat Mühendisliği Aksaray tarafından ROBOS iş birliği ile hayata geçirilen “Otonom Araçlarla Sürücüsüz Malzeme Transferi” oldu.

“Otonom Araçlarla Sürücüsüz Malzeme Transferi” projesi sayesinde; yerde kılavuz çizgilerine gerek duymayan ve renk etiketli grafik kullanıcı arayüzü bulunan yeni AGV’ler, uzaktan yazılım kontrolü ile gerçek zamanlı rota uygulaması yapabiliyor.

AGV’lerin önceliğinin ayarlanması, kavşağı geçmeye yetkilendirmesi ve alarm geçmişi günlüğünün görüntülenmesi gibi yetkinlikler sayesinde iş süreçleri kolaylaştırılıyor. Ayrıca, sahadaki tüm AGV’lerin durumunun; hız (cm/s), komut, alarm, konum vb. bilgilerinin görüntülenebilmesi sayesinde ise verimlilik artışı sağlanıyor.

Başlat, durdur, sıfırla gibi işlevleri Wi-Fi tabanlı uzaktan komutlar ile gerçekleştirilen AGV sistemine; PC, iPad, akıllı telefon gibi cihazlardan erişim olanakları sağlanıyor.

Proje ekibi tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunuldu: “Akıllı fabrikalar ve geniş çaplı otomasyon süreci ile daha da önem kazanan AGV taşıma sistemleri, maliyetlerin düşürülmesinde ve verimliliğin artırılmasında önemli rol oynamaktadır. Bu proje ile şirketimizin Mükemmelliğe Adanmışlık Oscarları ödülüne layık görüldüğümüz için çok mutluyuz.”