Verimsiz duruş sürelerinin en aza indirilmesi, enjeksiyon makina işletmecileri için en önemli önceliktir, zira makina yatırımının mümkün olan en kısa sürede amorti edilmesinin tek yolu budur. WITTMANN W8 ve WX robot jenerasyonları, standart olarak patentli SmartRemoval (Akıllı Çıkarma) fonksiyonu ile birlikte gelirler. Bu da operatörün müdahalesi olmadan, kalıp alanından parçaların çıkarılması için gereken süreyi otomatik olarak azaltıyor.

DAHA İSTİKRARLI PROSES KALİTESİ

Bu kapsamda üretim yapılmayan zamanın azaltılması ve bu süre içerisinde özellikle rezistansların daha az çalışmasına bağlı olarak toplam enerji tüketiminin azaltılmasına olanak sağlıyor. Sonuç olarak daha istikrarlı bir proses kalitesi elde ediliyor. Burada enjeksiyon makinasının hiçbir parametresine dokunulmadan, bu kazanımlar, sadece robottaki SmartRemoval fonksiyonunun aktif edilmesiyle sağlanıyor.

SMARTREMOVAL STANDART OLARAK SUNULUYOR

WITTMANN’ın R8 ve R9 robot kontrol sistemleri, kalıp açma hareketinin ne kadar süreceğini ilk çevrimden itibaren otomatik olarak hesaplıyor. Sonraki tüm parça çıkarma işlemlerinde, sistem artık kalıbın tamamen açılmasını beklemeden WITTMANN robotun dikey eksenini önceden hareket ettirmeye başlıyor. Bu işlem, motor sporlarındaki “flying star (hız alarak yapılan çıkış)” durumuna benziyor. Kalıp tamamen açıldığı anda, robotun dikey ekseni zaten uygun bir hızda hareket etmektedir ve son konumuna gelmesi için daha da hızlandırılabilir. Böylece, geleneksel sıralı hareket işleminin aksine, robotun tutucu kısmı, kalıptan çıkarılacak parçaya daha erken zamanda ulaşıyor.

İtici ile senkronizasyon da benzer şekilde çalışıyor. Önceki otomatik ölçümlere dayanarak WITTMANN robotu, iticinin parçayı hangi konumda çıkardığını öğrenir. Bundan sonra robot, itici sinyalini beklemeden önceden belirlenen konumdan parçayı alır. Bu işlem “İçeri Hareket” olarak belirlenmiştir. Takip eden “Dışarı Hareket” aşamasında, WITTMANN robotun dikey ekseni tamamen kalıp arasından çıkmadan önce, enjeksiyon makinasına kalıp kapa sinyali için en ideal zaman benzer şekilde hesaplanır. Bu ölçümlerin amacı, elektriksel sinyal iletiminin neden olduğu gecikmelerin tolere edilmesidir. Patentli SmartRemoval fonksiyonu, WITTMANN R8 ve R9 kontrol sistemleri için standart olarak sunuluyor.

 

YÜZDE 30 TASARRUF İMKANI 

Tamamen aynı programlar için, WITTMANN’ın küçük model robotlarından W818* model robot kullanılarak, parça çıkarma süresinin 1 saniye olduğu bir durumda, SmartRemoval fonksiyonu ile 0,2 saniye tasarruf yapılabiliyor ki bu da yüzde 20 oranında bir tasarruf anlamına geliyor. 

WITTMANN’ın WX173** gibi daha büyük modellerinde, parça çıkarma süresinin 1,7 saniye olduğu bir durumda, SmartRemoval fonksiyonu ile 0,5 saniye tasarruf yapılabiliyor ki bu da yüzde 30 oranında bir tasarrufa imkan veriyor.

Uyarılar:

* Ağırlıklı olarak 80 ila 200 ton kapama kuvveti olan enjeksiyon makinaları için.
** Ağırlıklı olarak 600 ila 2.400 ton kapama kuvveti olan enjeksiyon makinaları için.