Genel Merkezi Kanada’da bulunan, 3D tarama ve denetleme alanlarında dünyanın önde gelen firmalarından biri olan LMI Technologies, Universal Robots entegrasyon sertifikası aldı.

Kullanıcıların LMI’nın Gocator® 3D snapshot sensörlerini Gocator® URCap eklentisi ile desteklenen Universal Robots cihazları ile uygulamalara rahatlıkla entegre edebilme imkanına sahip oluyor. 

Söz konusu eklenti, mühendislere bir robot kontrol ünitesine veya PC uygulamasına bağlanarak sensör el ve göz ölçümlemesi yapabilmesinin yanı sıra alma-konumlama hareketi uygulamaya olanak tanıyor. 

Ayrıca herhangi ilave programlamaya gerek duyulmaması, fabrikalarda robot sistemlerinin kurulumunun kolaylıkla gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.  

ALMA, KONUMLAMA VE KALİTE KONTROLDE ÖNE ÇIKIYOR 

Firmanın CEO’su Terry Arden konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, verimlilik ve kullanılabilirlik açısından kolaylık sağlayan 3D çözümler geliştiren Universal Robots’un, LMI ile pek çok benzeşen özelliğe sahip olduğunu dile getirdi. 

3D yapay görmeyi robotlara bağlamanın öneminden bahseden Arden, robotların ortamdaki anlık değişimlere reaksiyon vermesi ile daha verimli çalışmaya uyumlu olduğunu kaydetti. 

Arden, robotik teknoloji ve 3D algılama bütünlüğünün kullanıcılara sağlayacağı avantajlara değinerek, alma-konumlama ve kalite kontrol uygulamalarında önemli faydaları olacağının altını çizdi. 

Söz konusu sertifikasyon, LMI’nın çift kanallı yapılandırılmış mavi-LED ışık teknolojisi bulunan ve denetim otomasyonu için şekil ölçümleri ve yönelimlerini, parça hareketi ile yönlendirme tipi uygulamalar için kullanan Gocator® 3D snapshot sensors ürünlerini kapsıyor.