LG, 2021 yılında öne çıkacak teknolojilerden birinin de robotik olacağını vurgulayarak, bilinmesi gerekenleri anlattı.

"KRİZİN ETKİSİYLE PAZAR PAYINI ARTIRACAK"

Robotlar ve yapay zeka uzak bir gelecek gibi görünse de bu tür teknolojiler bir süredir insanların hayatında rol almaya başladı.

Uluslararası Robotik Federasyonu'nun (IFR) açıklamasına göre, ticari robot pazarı dünya çapında 11,2 milyar dolara ulaştı ve son krizin etkisiyle pazar payını ve önemini daha da artırması bekleniyor.

LG, pandemi öncesinde de robotik alanında, GuideBot, ServeBot, ChefBot, BaristaBot ve en son olarak dezenfekte ve hijyen sağlamak için UV Robot da dahil olmak üzere kendi LG CLOI Robots serisinde yatırım ve çalışmaları gerçekleştiriyordu.

Firma, öne çıkacak diğer teknolojiler ve bilinmesi gerekenler ile ilgili ise şunları söyledi:

"HAYATIN RUTİNİNE KARIŞTI"

Yapay zeka, kısa bir süre içinde hayal gücünden gerçeğe dönüştü ve hayatın rutinine karışmaya başladı.

Firma da yapay zeka ile daha iyi bir gelecek hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor, insan merkezli tasarıma odaklanırken yapay zekanın getirdiklerinden faydalanıyor.

Bu doğrultuda da, geçen ay, tüketici yapay zekasındaki ilerlemeler alanında ortak bir tanım önermek amacıyla "Yapay Zeka Deneyimi Çerçevesinin Seviyeleri" üzerine inşa edilen dijital bir rapor olan AIX Exchange'i açıkladı.

Sosyal mesafe uygulamaları yeni normal olurken, çevrimiçi "Sanal" etkinlikler yaygınlaştı.

Bu trendle birlikte, bu yıl ilk kez tamamen dijital olarak düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES etkinliğinde, LG sanal sahnesinde yeni ürünlerini tanıtmak için sanal bir fenomenin yardımına başvurdu.

Söz konusu etkinliğin, video oyunları ve Hollywood dışında hem sektörün hem de halkın sanal insan kavramına ısınmakta olduğunun bir işareti olarak ifade edildi.

"GERÇEKLİĞİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR"

Dünyanın önde gelen araştırma şirketleri arasında yer alan PwC'nin "Görmek İnanmaktır" adlı raporunda, 2019'da pazar payı 46,4 milyar dolar olan Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik'in (VR), 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 1,5 trilyon dolarlık katkıda bulunması öngörülüyor.

Firma teknolojide öne çıkacak diğer başlıkları, "hijyen", "evdeki evrim" ve "mobilite" olarak sıraladı.

5G ile ilgili olarak, "Otomotiv endüstrisi, 5G'nin öncülük ettiği bağlantıdaki gelişmelerle elektrikli otomobiller, otonom sürüş ve otomotivle ilgili sürüş deneyimini dönüştürmenin yeni bir aşamasına girecek. Bu amaçla LG, Magna International ile araç elektrifikasyonunda küresel geçişe liderlik etmek üzere bir ortak girişim başlatacak. Ayrıca aracı hem ev hem de ofis ile bağlantı kurmasını sağlayacak webOS Auto ile araç içi deneyimini yeniden tasarlayarak bulut tabanlı bir mobilite ekosistemi sunmaya hazırlanıyor." denildi. (AA - LG)