KUKAMET Bağlantı Elemanları Bölge Satış Yöneticisi Ufuk Yüksel, Robot Yatırımları Zirvesi’nde bilhassa otomotiv, beyaz eşya ve genel endüstriyi hedeflediklerini, söz konusu alanlardaki imalat esnasında ürünlerin tutulmasını kolaylaştıran ürün ve çözümlerini tanıtacaklarını kaydetti.

Robotlaşmanın her geçen gün artması ve bu ağın her alanda kolaylık sağlaması sebebiyle robotlar ile birlikte kullanılan yardımcı ekipmanların da üretimi ve çeşitliliği hızla artış gösteriyor. KUKAMET firması da bu alanda hızlı bağlantı elemanları ve tutucular üreterek önemli bir oyuncu konumunda bulunuyor. Firmanın imalatını gerçekleştirdiği ürünler; robotlu kaynak uygulamalarında, robotlu taşıma, ölçme ve değerlendirme uygulamalarında, robotlu seri üretim hatlarında, otomotivden gıdaya savunma sanayinden sağlık sektörüne, makinadan tekstil ve beyaz eşya sektörüne kadar geniş bir alanda yoğun bir şekilde kullanılıyor.

“YENİ YATIRIMLAR VE YENİ BİR YAPILANMA İÇERİSİNDEYİZ”

KUKAMET Bağlantı Elemanları Bölge Satış Yöneticisi Ufuk Yüksel, Endüstri 4.0 devriminin tüm yönetim bilişim sistemlerinin yanında her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu bir ağ sistemi üzerinden gelişirken, dünyada dev sistemlerin bütünleşik bir dönüşümünü kapsadığını ifade etti. Şirketlerinin üretimini Endüstri 4.0 uygulamalarına yönelik olarak modernize ettiğini, gerek yatırımlarını gerekse imalatını bu hususta geliştirdiğini ve geliştirmeye devam ettiğini bildiren Yüksel, “Robotik uygulamalarda kullanılacak ürünlerimizin imalatı için yeni yatırımlar ve daha geniş imalat alanları ile yeni yapılanma içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim.” diye konuştu.

“AÇI AYARLI POWER CLAMP’LERİMİZİ GÖRÜCÜYE ÇIKARACAĞIZ”

Zirve’de hızlı robotlaşmanın getirdiği talepler doğrultusunda ürettikleri ürünlerinin hedef sektörlere tanıtılması ve gelen taleplere uygun planlamayla yeni ürünlerinin geliştirilmesine odaklanacaklarını belirten Yüksel, “Ürünlerimiz birçok sektörde kullanılıyor. Ancak hedeflediğimiz sektörler; otomotiv, beyaz eşya ve genel endüstri alanlarında öne çıkmasıdır. Bu alanlardaki imalat esnasında ürünlerin tutulması ile ilgili kolaylıkları tanıtacağız. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve son halini Zirve’de sergileyeceğimiz kapalı gövde, alüminyum, açı ayarlı ‘power clamp’lerimizi de birçok müşterimiz merakla beklemektedir.” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞ YILLARDAKİ GİBİ BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Yüksel, firmalarının Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile ilgili hedef ve beklentilerini de şöyle açıkladı:

“Bildiğiniz üzere tüm dünya pandemi boyutundaki salgın sebebiyle iptal olan fuarlar ile kendi kabuğuna çekilip gelişimlerine devam etti. Her ne kadar bu süreçte geliştirilen ürünler, online fuar gibi platformlarda sergilense de sanal fuarlar, klasik fiziksel fuar anlayışının beklentilerini karşılamamaktadır. Bu sebeple Zirve’den önceki yıllarda olduğu gibi beklentimiz yüksektir.”