CEM KARATAY - ABB, ağır nesneleri veya karmaşık ve düzensiz şekillere sahip yükleri hızla kaldırabilen, hızlı ve daha kompakt bir robot talebini karşılayabilmek için, IRB 1300'ün piyasaya sürülmesiyle küçük altı eksenli endüstriyel robotlar ailesini genişletiyor.

ABB'nin IRB 1600 robotunun 10 kg'a kadar yükler için başarısını temel alan IRB 1300, çevrim sürelerinde yüzde 27'lik bir iyileştirme sunuyor ve IRB 1600'den yaklaşık yüzde 60 daha hafif ve yüzde 83 daha küçük olmasının yanında yalnızca 220x220 mm'lik bir ayak iziyle IRB 1300, dar alanlarda daha fazla robotun konuşlandırılmasını sağlayarak, küçük alanlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

"YENİ HIZ VE DOĞRULUK STANDARTLARINA ULAŞABİLECEKLER"

ABB Robotik Ürün Yönetimi Başkanı Antti Matinlauri, "IRB 1300, küçük endüstriyel robot portföyümüze eklenen heyecan verici bir şekilde, artık daha da geniş bir kapasite ile performans sunabileceğimiz anlamına geliyor. IRB 1300’ü müşterilerimizin küçük çalışma alanlarında bile daha ağır, daha karmaşık veya daha düzensiz şekilleri kaldırmaya yönelik çözümler geliştirebilirken, artık yeni hız ve doğruluk standartlarına ulaşabilmelerine yardımcı olmak için tasarladık." dedi.

Geliştirilmiş olan kaldırma kapasitesi ve erişimiyle, malzeme taşıma, makina boşaltma, polisaj ile montaj ve test uygulamaları ile elektronik, yiyecek-içecek, ilaç ve ambalajlı tüketici ürünleri işleme, paketleme ve lojistik uygulamalarını hedefliyor.

ÜÇ FARKLI VERSİYON İLE SUNULDU

IRB 1300; 11 kg / 0,9 m, 10 kg / 1,15 m ve 7 kg / 1,4 m olmak üzere üç ana versiyonu bulunuyor. 11 kg kaldırma kapasite ve 0,9 m erişim özelliğine sahip versiyonu sınıfındaki diğer tüm rakip robotlardan daha yüksektir.

ABB’nin OmniCore™ kontrol ünitesiyle çalışan IRB 1300, gelişmiş hareket kontrolü ve sınıfının en iyisi olan yol doğruluğu sunarak, polisaj ve makina besleme gibi geniş bir uygulama yelpazesinin zorluklarının üstesinden gelebilmesine imkan veriyor.

OmniCore kontrol ünitesi, fieldbus protokolleri, görüntü işleme çözümleri ve kuvvet kontrolü dahil olmak üzere bir dizi ek ekipmanla donatılabiliyor.

Ayrıca OmniCore, geniş bir çoklu dokunmatik ekrana sahip sezgisel FlexPendant üzerinde, kullanıcıların programlama ve robotlarını çalıştırmalarını hızlı bir şekilde kavramalarını sağlayan tutma, kaydırma ve dokunma gibi standart hareketlere sahip basit bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

FOUNDRY PLUS2 SEÇENEĞİ BULUNUYOR

Standart olarak IP40 giriş koruma sınıfında olan IRB 1300, katı parçacıklara ve su girişine karşı IP67 koruma sınıfı seçeneğine de sahip ve dökümhanelerdeki ve diğer metal işleme tesislerindeki aşırı sert koşullara karşı koruma sağlamak için tasarlanmış Foundry Plus2 seçeneği de mevcut.

Ayrıca robot, IPA Temiz Oda koruma sınıfı standartlarında da tedarik edilebiliyor.