TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

Koruyucu robot kılıfları üreticisi Venof firmasının Genel Müdürü Orhan Er, 6. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde odaklanacakları konulara ilişkin bilgiler verdi.

“40’I AŞKIN ULUSLARARASI MARKAYA BİNLERCE KILIF TASARLADIK”

Firmalarının üretimini gerçekleştirdiği robot kılıflarının amacının endüstriyel robotları kum, toz, akışkan, ısı, erimiş metal gibi çevresel etkilerden koruyup robotların bakım maliyetlerinin önüne geçmek olduğunu belirten Er, müşterilerinin talepleri doğrultusunda ve robotun çalışma yeri, pozisyonu ve yaptığı işi baz alarak robota özel ve yüksek dayanımlı koruyucu robot kılıfları ürettiklerini söyledi. Venof olarak üst düzey teknik becerileri sayesinde tüm Türkiye'de birçok farklı pazarda aktif bir rol oynadıklarını vurgulayan Er, “Otomotiv endüstrisi başta olmak üzere metal, döküm, gıda, hayvancılık, medikal ve boya ve kimyasal üretimi endüstrisinde faaliyet gösteren kurumsal müşterilerimize hizmetler veriyoruz. 17 yıllık teknik tekstil geçmişi olan şirketimiz, 40’tan fazla uluslararası robot markası için binlerce robot kılıfı tasarlamıştır.” diye konuştu.

“ANA ÜRETİM KALEMİMİZE ODAKLANACAĞIZ”

Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları konulara değinen Er, ziyaretçilerine ana üretim kalemleri olan koruyucu robot kılıfları konusunda bilgilendirmelerde bulanacaklarını söyledi. Er, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “6. Robot Yatırımları Zirvesi’nde ana üretim kalemimiz olan ‘Robot Kılıfı’ konusuna odaklanacağız.  Zirve'de toz, kum, sıvı, yağ, ısı, statik elektrik yükü, erimiş metal gibi etkenler için geliştirdiğimiz güç tutuşur, antistatik, sıvı itici, toz tutmaz robot kılıfları ve silme bezleri ve robot kılıfı kumaşları hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendirmeyi hedefliyoruz.”

“TÜRKİYE’DE YERLİ OLARAK ÜRETİLDİĞİNİ TANITMAK İSTİYORUZ”

Zirve’ye katılan tüm katılımcılara ve gelen ziyaretçilere robot kılıfının Türkiye'de yüzde 100 Türk sermayeli bir firma tarafından üretildiğini tanıtmayı amaçladıklarının altını çizen Er, “Venof’ta sektördeki uzun yıllara dayanan deneyime sahibiz ve üretim tesislerinin yüksek talep ve ihtiyaçlarının farkındayız. Neredeyse tamamı yabancı sermayeli endüstriyel robot üreticilerinin içerisinde yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak bu işin Türkiye'de de yapılabildiğini vurgulamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.