Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde demir çelik, makina imalatı, metal sektörlerinde robotlu çözümlerin konuşulduğu panelde değerlendirmelerde bulunan Gök, “Kolaboratif robotların geleceğimizde yer alacağını söyleyebilirim. 2015’te yaklaşık 5 bin adet kolaboratif robot vardı. 2020’de 125 bin adet olacağı öngörülüyor. Bu, yüzde 75’lik bir büyümeye tekabül ediyor. Universal Robots, 27.000. robotuna ulaştı. Kolaboratif robot güvenlik seviyelerinde kullanıcının ihtiyaçlarına göre programlama yapılabiliyor. Programlama kolay, robotların hepsi Türkçe. Otomasyonu herkes için erişebilir hale getiriyoruz. Online olarak interaktif eğitim veriyoruz.” dedi. 

Kolaboratif robotlar konusunda bilgilendirme kitapçıkları yayınladıklarını söyleyen Gök, “Dört tane e-kitap yayınladık. Bir kullanıcının neye ihtiyacı olduğu; işletme maliyeti, elektrik tüketiminden fire oranına kadar Genel Müdür gözünden Operatör gözüne yaptığımız bir çalışma var. Kullanıcılar, bu dokümanları inceleyerek neyi doğru yapacağı konusunda bilgi alabilirler.” diye konuştu.

Gök ayrıca, E serisi ürün modellerinin durma süresinden mesafesine kadar robotu kumanda etme seviyesine ulaştığını, platformun üzerine ihtiyaca göre eklemeler yapıldığını belirtti.

Gök sözlerini şöyle tamamladı: “Otomasyon herkes için ama her seviyede olması gerekiyor. Sanayideki Ahmet ustanın da sanayideki büyük üreticilerin de bundan faydalanmasını istiyoruz.”