İzmir Aliağa’daki 800 bin ton kapasiteli üç çelik profil üretim tesisi ve yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyetlerini yürüten Kocaer Çelik, paketleme süreci için robotik paketleme hattını devreye almasının neticesinde iş gücü, iş güvenliği ve üretim verimliliğinde önemli kazanımlar sağladı.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

Projenin sektörde bir ilk niteliğinde olduğuna dikkat çeken Kocaer Çelik Genel Müdürü Tolga Demirkıran, söz konusu kazanımları şöyle anlattı:

"OPERASYONEL MÜKEMMELLİĞİ ARTIRACAK PROJELERDEN OLDU"

"Sektörde bir ilk niteliğinde olan ve iş güvenliğini en üst seviyeye taşıyan paketleme süreci için robotik paketleme hattını devreye alan ilk firma olduk. Şirketimiz vizyoner yapısı ile gelişen teknolojiyi çok yakından takip etmekte, yaptığı büyük yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları ile üretim teknolojisini sürekli güncel tutmaktadır. Akıllı paketleme sistemimiz ardından orta kesit çelik profillerin üretildiği Aliağa-2 (A2) tesisinde robotik paketleme sistemine geçişte dijitalleşme, verimlilik, çalışan sağlığı ve güvenliği belirleyici nokta oldu. Akıllı fabrika konseptine uygun olarak yapılan dijitalleşme yatırımları ile insandan sisteme geçiş süreçlerinde önemli projeler gerçekleştirilirken, robotik paketleme sistemi operasyonel mükemmelliği artıracak önemli projelerimizden biri oldu. A2 tesisimizde robotlar ile istifleme ve müşteri isteğine özgü paketleme şartlarını yerine getiren sistemi 2020 yılında 3 hat için başarılı bir şekilde devreye aldık. Projemizin başarılı şekilde devreye alınması sonucu iş gücü, iş güvenliği ve üretim verimliliği anlamında kazanımlar elde ettik."