Tüm tasarımı ve imalatı kendilerine ait olan KOBOT üzerinde bu sene çarpışmayı algılamaya odaklandıklarını söyleyen As Metal Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu, “5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde bu yenilikten bahsedeceğiz. Panel sunumunda da yine bu çalışmamız ile yer alacağız” dedi.

As Metal’in 2019 yılı başından itibaren Fiat’ın robot fabrikası, Comau Robotics’in Türkiye distribütörü olduğunu da hatırlatan Necipoğlu, Zirve’de bu ürünün iletişimini de yapacaklarını açıkladı.

Zirve’nin küçük boyutlu olmasına rağmen robotik konusunda çok yoğun bir etkinlik olduğunun altını çizen Necipoğlu, “Özellikle paneller ve teknik sunumların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Etkinlik yeri bence yetersiz kalıyor. Daha iyi bir yere geçilmesi gerekli diye düşünüyorum. Zirveyi ve sergiyi genel anlamda başarılı buluyor, devamlılığını diliyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Comau ile olan iş birliği sonucu As Metal, firmanın 3 ila 650 kg taşıma kapasiteli robot ürün gamının yanı sıra lazer kaynakları ve otonom taşıma araçları (AGV) dahil olmak üzere pazardaki mevcut portföyünü müşterilerinin beğenisine sunacak.  

“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ, İMALATÇI OLMAK” 

Ağaç işleme makinalarında 40 yılı aşkın süredir hizmet sunan As Metal, sahip olduğu sektör tecrübesi ile robot ve otomasyon sektörlerine de girerek hizmet yelpazesini genişletmişti.  

As Metal Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Comau’nun Türkiye’de distribütörlük arayışı içinde olduğunu biliyorduk. İlk temaslarımız, 2018’in yaz aylarında başladı. Ekim ayında hem 4. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde hem de Ağaç İşleme Makinaları fuarlarında duyurmuştuk. 2018 yılı sonunda da sözleşmeyi imzaladık.” diye konuştu.

Bundan sonraki aşamada robot entegratörleriyle, Comau robotlarını tercih etmeleri konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getiren Dr. Necipoğlu, imalatçı olmalarının sağladığı avantaj ile tek elden bütünleşik çözümler sunacaklarını belirtti.