Kalyon Robotik Otomasyon Kurucu Ortağı ve Proje Koordinatörü Seçkin Kalyoncu, 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde sergilenecek ürün ve hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“GÜVENLİK VE EMNİYET SİSTEMLERİMİZİ TANITACAĞIZ”

Otomotiv sektörüne cam üretimi yapan firmalar konusunda Türkiye’de bir açık olduğunu ve firma olarak cam sektörünün önde gelen firmaların olmayı amaçladıklarını belirten Kalyoncu, “Firmamızın kurucu ortakları olarak da bu sektörde oldukça fazla yurt içi ve dışı deneyimimiz mevcut. Zirvede ayrıca mümessilliğini yaptığımız güvenlik kafesleri firması Axelent’in ürünlerini sergileyeceğiz. Firma olarak bir diğer odağımız ise, makina emniyet sistemlerini anahtar teslim olarak kurmaktır.” dedi.

Robot Yatırımları Zirvesi’nde geçmişte gerçekleştirdikleri uygulamaların videolu olarak sunumlarını yapacaklarını aktaran Kalyoncu, talep eden müşterilerine de ekiplerinin ayrıntılı sunum için birebir görüşme yaparak projeleriyle ilgili bilgilendirebileceğini ve fikir alışverişinde bulunabileceğini belirtti.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE FAYDA SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

İlk kez hayata geçirilen ve başarılı bir şekilde çalışan robotik kameralı ölçüm sisteminin yanı sıra cam sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya yönelik gerçekleştirdikleri PU mastik uygulamasının yeni teknoloji ile harmanlanmış son dönemdeki önemli projelerinden olduğunu dile getiren Kalyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şirketimiz, 2012 yılından beri endüstri üretiminde faaliyet gösteren firmalara hizmet sunuyor. Ürün yelpazemiz farklı prosesleri kapsadığı için oldukça geniştir. Bu bağlamda kaynak, taşıma, görüntü işleme gibi proseslerde hizmet verdik. Halihazırda odaklandığımız projeler içinde; kameralı görüntü işleme destekli robotlu sistemler ve montaj prosesleri bulunuyor. Şirket vizyonumuz, katma değerli iş yaratarak Türkiye ekonomisine fayda sağlamaktır.” 

“OTOMASYONUN ÖNEMİ ANLAŞILDI, ÖNEMLİ BİR TALEP VAR”

Covid-19 pandemisinin etkilerinin robot satışlarına yansıdığını ifade eden Kalyoncu, “2008 yılına kadar düşük ve sabit bir seyir izleyen endüstriyel robot satışları, 2008-2009 krizinden sonra hızlı bir biçimde tırmanarak 2017 yılında kriz öncesi dönemin 4 katına ulaştı ve bu dönemde 381 bin adet robot satıldı. Robot yoğunluğu ise ortalama 85’e yükseldi.” ifadelerini kullandı.

Artış trendinin devam etmesiyle birlikte, pandeminin de etkisiyle 2021’de kurulu robot adedinin katlanarak artacağını beklendiğini söyleyen Kalyoncu, “Türkiye’ye baktığımızda, pandeminin ilk yılında pazarda önemli bir daralma vardı. Ancak ilerleyen süreç içinde otomasyonun önemi daha iyi anlaşıldı ve şu anda pazarda önemli bir talep ile karşı karşıyayız. Gerek ekip olarak gerek altyapı olarak biz de buna uygun genişlemeleri yaptık. Artan talep içinde, sektörümüzde önemli bir büyüme yaşanacağını değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kalyoncu, “Son dönemde artan sektörel talebin etkisinin daha net bir şekilde Zirve’de hissedileceğini ve ziyaretçiler ile bol bol proje konuşulacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.