İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları A.Ş. ya da kısaca İSTON'un Kalite ve Ar-Ge Müdürü Emre Örtemiz, robotik 3D beton yazıcı teknolojisini kullanarak 1 hafta gibi kısa bir sürede üretimini gerçekleştirdikleri konutta robotik sistemin avantajlarını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olarak 1986 yılından beri kentin altyapı ve üstyapı ürün ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerine devam eden kurum, söz konusu projesiyle yapı sektöründe dijital dönüşümü de başlatmış oldu.

Emre Bey, İSTON A.Ş.’nin yapılanmasından bahsedebilir misiniz? Kurumunuzun sorumluluk alanları nelerdir?

İSTON A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olarak 1986 yılından beri kentin altyapı ve üstyapı ürün ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda kentsel yaya alını uygulamaları, deprem yapı analizi, mimari proje hizmetleri de veren İSTON bin 800’ü aşkın ürün çeşidi ile yapı sektörünün en önemli kuruluşlarından biri. Başlıca üretim alanları kent mobilyaları, çocuk oyun elemanları, parketaşı ve bordür, prefabrik yapı elemanları, beton ve betonarme altyapı boruları, hazır beton, kentsel yapı elemanlarından oluşuyor. 

İSTON A.Ş., 27 bin 645 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 123 bin 331 metrekareden oluşan Hadımköy Tesisi, 21 bin 824 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 146 bin 525 metrekarelik alan üzerine kurulu Tuzla Tesisi ve 4 bin 206 metrekaresi kapalı olmak üzere 12 bin 366 metrekarelik alana sahip Bayrampaşa Fabrikası’nda üretimlerini gerçekleştiriyor. Bunların yanı sıra Yenibosna ve Altunizade de laboratuvar hizmetleri veren yapı laboratuvarlarımız bulunuyor. 

İSTON, İstanbul Sanayi Odası’nın 2020 verilerine göre “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Listesi”nde yer aldı. Tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren İSTON TÜBİTAK, İTÜ, BOĞAZİÇİ, ODTÜ gibi önemli eğitim ve araştırma kuruluşları ile ortak projeler yürütüyor. Kurumsal gelişim ilkesi gereği süreçlerinde sürekli iyileştirme yapan İSTON 2020 yılında Tuzla ve Hadımköy fabrikası için Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Altın ve Gümüş Sertifikaları’nı aldı.  Üretim süreçlerinde tam otomasyona geçme hedefi ile süreçlerini ilerleten İSTON, parketaşı üretimini tam otomatik olarak gerçekleştiriyor.

3D yazıcı teknolojisi ile inşa ettiğiniz  konut projenizde robot sistemi kullanımına ilişkin bilgi verebilir misiniz?

İSTON, Endüstri 4.0 ile birlikte sanayinin farklı alanlarında otomasyonun hızla yaygınlaşmasına paralel olarak üretim süreçlerini geliştiriyor. Tüm üretim süreçlerinde teknolojik olarak yenilikleri takip eden İSTON, son olarak 3D beton yazıcı teknolojisi ile inşa ettiği konutta robotik sistem kullandı. Sistem eklemeli imalat olarak isimlendirilen 3 boyutlu yazıcı teknolojisi özelliğini taşıyor. Üç boyutlu yazıcı teknolojisinde robotik sistemlerin kullanımı, farklı avantajlar sunuyor. 

Geliştirdiğimiz harç sayesinde yapıdaki katmanları sürekli bir şekilde imal edebiliyoruz. Bu binanın kaba inşaat kısmını 3 boyutlu yazıcımız ile bir hafta gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu teknolojinin klasik inşaat yöntemlerine göre demir ve kalıp işçiliği gerektirmemesi, mimari serbestisinin yüksek olması, iş sağlığı ve güvenliği açısından daha güvenli sahalar oluşturması sebebiyle farklı avantajları mevcuttur. 

3D beton yazıcı teknolojisinde robot sistemlerin özellikleri ve önemini açıklar mısınız?

Endüstri 4.0 ile birlikte günlük yaşamımızdan, sanayiye birçok otomasyon sistemi farklı alanlarda kullanılmaya başlamıştır. Eklemeli imalat olarak isimlendirilen 3 boyutlu yazıcı teknolojisi de bu otomasyon sistemlerinden bir tanesidir. Üç boyutlu yazıcı teknolojisinde robotik sistemlerin kullanımı, farklı avantajlar sunmaktadır. Robot kolunun hızlı hareket kabiliyeti bununla birlikte rijitliği, yazımını yaptığımız katmanların hızlı yazımına imkan sağlarken aynı zamanda katmanların CAD yazılımında tasarlandığı ölçülerde yazımını gerçekleştirir. Bilindiği üzere, üç boyutlu yazıcılarda farklı metot ve ekipmanlar kullanılmaktadır. Seçtiğimiz robotik sistemi hareket edebilir hidrolik bir platform üzerine yerleştirdik  ve yazıcımıza yüksek mobilite kazandırdık. Bu sayede ekstra bir kuruluma gerek olmadan robotik yazıcımızı yazım yapılacak şantiyeye direkt olarak imalata başlayabilecek şekilde sevk etmekteyiz. Kullandığımız robot kol 6 eksenli bir kol olup, üstünde bulunduğu paletli mobil platform sayesinde 4,2 metre erişime sahiptir.

Ar-Ge, ürün geliştirme ve teknoloji geliştirme çalışmalarınızda robotik sistemler ile ilgili hedefleriniz nelerdir?

Özellikle emek yoğun iş süreçlerimizde robotik sistemler gibi otomasyon sistemlerini halihazırda kullanmaktayız. Farklı iş süreçlerimizde de kullanımı arttırma yönünde çalışmaktayız.