SMC, pürüzlü veya delikli yüzeylere sahip iş parçalarını taşımak için yeni manyetik tutucuyu tanıttı. 

SMC, iş parçalarını taşımak için bir mıknatıs kullanan MHM’yi piyasaya sürerek tutucu gamına yeni bir ürün ekledi.

Pürüzlü yüzeylere sahip veya delikli iş parçaları için ideal olan MHM, makina operatörlerine güvenilir ve verimliliği artıran daha kısa çevrim süreleri sağlar. 

Pnömatik alanında dünyanın önde gelen uzmanı SMC, daha önce vakum sistemleriyle taşınamayan düzensiz yüzeylere sahip iş parçalarını taşımalarına yardımcı olan bir manyetik tutucu üretti. 
1000 Newtona kadar tutma kuvveti ile MHM, hava kapatıldığında bile iş parçalarını tutmaya devam ederek güvenlik konusunda gönül rahatlığı sağlar.

Ayrıca, 0,3 Newton veya daha düşük bir artık kuvvetle, çevrim süreleri kısalır ve daha verimli üretim sağlanır. 

Konuya ilişkin olarak SMC’den bir sözcü şunları söylüyor: “Müşterilerimizle olan yakın çalışma ilişkisi sayesinde, vakum pedlerinin tutamadığı iş parçaları için bir tutucu geliştirmeye ihtiyaç duyulduğu anlaşıldı. Manyetik MHM, ihtiyaçları karşılar ve esneklik, maliyet tasarrufu ve güvenilirlik sunan akıllı tasarımı sayesinde müşteriye fayda sağlamaktadır.”

Bir dizi transfer uygulaması için uygun olan MHM’nin tutma kuvveti, ayar cıvatası ile mıknatıs ve iş parçası arasındaki mesafe değiştirilerek ayarlanabilir. 

FKM’den üretilen tampon, iş parçalarının hasar görmesini önleyerek maliyet tasarrufu sağlar.

Tampon ayrıca çalışma sırasında iş parçasının kaymasını önleyerek güvenliği artırır. Üç adet monte edilebilir yüzeye ve otomatik anahtarları monte etme seçeneğine sahip olan MHM, esneklik ve daha fazla proses kontrolü sunar.