İngiltere merkezli Engineered Arts, insansı robotu (humanoid) Ameca'yı görücüye çıkardı. Halihazırda en gelişmiş insansı robot olarak gerçekçi jest ve mimikleriyle dikkat çeken Ameca, geleceğin robotik teknolojilerine yönelik geliştirme platformu olarak özel olarak tasarlandı. İnsan-robot etkileşimi için mükemmel bir insansı robot platformu olarak öne çıkıyor.

TARİHE GEÇEN SOPHİA'NIN GELİŞİMİNİ İZLİYOR

YouTube'dan yayınlanan videosu ile tanıtımı yapılan robot, 2017 yılında Suudi Arabistan vatandaşı olarak dünyada ilk vatandaşlık almış yapay zeka, humanoid robot olan ve tarihe geçen Sophia'nın gelişimini takip ediyor. 

Ameca'nın "insan benzeri yapay bir vücut (AI x AB)" üzerine yerleştirildiğini bildiren İngiliz şirket, "Yapay zeka ve makina öğrenimi sistemleri, güçlü Tritium robot işletim sistemimizin yanı sıra Ameca üzerinde test edilebilir ve geliştirilebilir. Ayrıca donanımı, insansı robotik konusundaki kendi araştırmalarımıza dayanan ve gelişmiş Mesmer teknolojimize dayanan bir gelişmedir." ifadelerini kullandı.

TEMELDE SOHBET ROBOTU OLARAK GELİŞTİRİLDİ

Humanoid'in insani duygularını oldukça gerçekçi bir biçimde aktarabileceğini belirten firma, temelde bir sohbet robotu olarak geliştirildiğini kaydetti.

Eğlence amaçlı insansı robotlar geliştirip tasarlayan Engineered Arts'ın daha önceki insansı robotları Mesmer ve RoboThespian de oldukça ilgi görmüştü.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR