Mitsubishi Electric, imalat endüstrisinin önemli fuarlarından WIN Eurasia’da Endüstri 4.0’a uyumlu endüstriyel otomasyon teknolojilerini sergiledi. Bu yıl 14-17 Mart tarihleri arasında Tüyap'ta düzenlenen fuara “Dijital Fabrikalar Zamanı” konseptiyle katılan Mitsubishi Electric; otomotivden gıdaya, elektrik-enerjiden ambalaja pek çok farklı sektör için geliştirdiği özel otomasyon çözümlerini tanıttı. 

Gıda sektörüne yönelik robot demosunu fuardaki standında sergileyen firma, ürünü üretim hattı üzerinde hassasiyetle izleyen ve ürünün geliş hızı doğrultusunda hareketini ayarlayabilen robotu büyük ilgiyle karşılandı.

3D kamera ile düzenlenmemiş parçaları robot sayesinde alabildiğini gösteren firma, force sensör ile hassas montaj gerçekleştirdi. Köpüğü kaçmadan ve bozulmadan Türk kahvesi servis eden yüksek hassasiyetli robot, dijital fabrikaların üretim süreçlerine değerli katkılar sağlayacağını bir kez daha gösterdi.

“ESNEK ÜRETİM ALANINA İMKAN TANIYOR”

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Can Tolga Bizel, fuar kapsamında gerçekleştirilen “Mekatronik 4.0: Karanlık Fabrikalar” panelinde fabrikalardaki dijital dönüşüm ve robotlar konusunda bilgiler paylaştı.

Paneldeki sunumunda Türkiye’de endüstri ağırlıklı olmak üzere robot kullanımının arttığını vurgulayan Bizel, fabrikaların üretim sürecinde kilit öneme sahip robotların, sağladıkları hız ve kolaylıklarla günümüzde olağan bir iş gücü haline geldiğini söyledi. 

Bizel, kompakt yapılarıyla istenildiğinde fabrikanın her alanına taşınabilen robotlarının, böylelikle esnek bir üretim alanı sağlanmasına imkan tanıdığını ifade etti.

“YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ”

Türkiye’de fabrika otomasyonu ve ileri robot teknolojileri alanında önde gelen bir marka olduklarını kaydeden Bizel, hızlı ve hassas robotlarla sanayicilere yüksek katma değer sağladıklarının altını çizdi.
Bizel, robotları meydana getiren dişli kutusu, mekanik ve elektronik teçhizat gibi parçaları kendilerinin ürettiklerini, üretimin her aşamasında kolaylık sağlayan robotlarının her koşulda 25 bin saat bakım gerektirmeden çalıştığını belirtti. 

ÖĞRENCİLER ROBOTİNK’İ SERGİLEDİ

Fuarda firmanın eğitime destek projesi çerçevesinde Tink Koleji’ne hibe ettiği endüstriyel otomasyon ürünlerini kullanan öğrenciler, söz konusu ürünlerle tasarladıkları RoboTink adlı insansı robotlarını sergiledi. 

Karşısına bir engel çıktığında otonom olarak hareketini durdurabilen, cep telefonu, tablet veya bilgisayar aracılığıyla uzaktan kontrolü sağlanabilen insansı robot, tekerlekleri sayesinde kolayca hareket edebiliyor ve kollarını kullanabiliyor.