Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve Sinop’tan Avrupa ülkelerine üretimini yaptığı yatak ve baza mekanizmalarını Sinova markasıyla ihracatını gerçekleştiren Sinop Çeliksan, kaynak işlerini robota teslim etti.  

KOSGEB’ten aldığı destekle üretimde robot kullanmaya başlayan Sinop Çeliksan, böylece bir ilke imza atmış oldu. Kaynak işlemlerinde Universal Robots’un cobot’unu (kolaboratif robot) tercih eden firma, robot yatırımıyla birlikte kaliteli ve hatasız kaynak işlemleri gerçekleştirerek müşteri memnuniyetini artırdı ve üretiminde ivme kazandı. 

Firmanın Kurucusu Cihan Çelik yaptıkları robot yatırımlarıyla ilgili olarak robotik kaynak makinası ile kaynatılan ürünlerin sıfır hata payı ile çalıştığını, ürünlerinin daha kaliteli hale geldiğini ve üretim kapasitelerini yüzde 30 oranında artırdığını dile getiriyor.

Hizmet verdiğiniz sektörü analiz edebilir misiniz?

Sinop Çeliksan metalden mobilya profillerinin üretimini yapmaktadır. Mobilya ve yatak sektörü geliştikçe coğrafi konuma göre değişen rahatlık, konfor ve göz alıcı tasarımlara bağlı olarak, yeniliklere açık olabildiğiniz sürece ayakta kalınabilecek bir sektörün içerisindeyiz. Bu konudaki pazarımız yoğunluk olarak Avrupa ülkeleridir. Kaliteyi ve konforu önemseyen müşteri profili dolayısıyla, sektörde ayakta kalabilmek için teknolojik yeniliklere ve Ar-Ge çalışmalarına önem verilmesi gerekiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD bu konuda başı çekiyor. Sinop Çelik’te her geçen gün kendini sektörel anlamda yeniliyor ve kaliteyi ve konforu ön planda tutuyor. Sinop Çelik olarak da önceliğimiz, kalitemiz ve ürün çeşitliliğimiz ile pazardaki payımızı artırmak yönündedir.

Firmanızın yapılanmasından ve ihracat çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Sinop Çeliksan, Sinop OSB’de 7 bin 5 yüz metrekare arsa üzerine kurulmuş 2 bin metrekare kapalı alanda toplam 49 çalışanı ile metalden mobilya profilleri üretimi ile yüzde 99 oranında ihracat yapmaktadır. Avrupa pazarında gittikçe artan pazar payımız ve taleplerden dolayı teknolojik yeniliklere ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren bir şirket haline geldik. KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Projesi ile geliştirdiğimiz hareketli yatak mekanizmasının seri üretimi için yine KOSGEB Endüstriyel Uygulamalar Projesi’ne başvurduk ve projemiz kabul gördü. KOSGEB KOBİGEL Projesi ile robotik kaynak makinası alarak üretimimize ve ihracatımıza hız verdik. Başta Almanya, İngiltere, İsviçre olmak üzere 12 Avrupa ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Her geçen yıl artan üretim teknolojimiz, nitelikli iş gücümüz sayesinde kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Hedefimiz ABD pazarına da girmektir. Mevcut pazar payımızı korumak ve Avrupa pazarındaki pastadan biraz daha pay alabilmek için uzman kadromuzla yeni tasarımlar üzerinde sürekli çalışmakta, müşterilerimizle sürekli görüşmeler yapıyoruz. 

Fabrikanızdaki robot uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz? Üretimin hangi hattında robot kullanıyorsunuz?

Üretimini yapmış olduğumuz metal mobilya profillerinin kaynak işlemleri için son teknoloji robotik kaynak makinası kullanılmaktadır. Kaliteli ve hatasız kaynak işlemleri sayesinde müşteri memnuniyeti artmış ve üretimimiz hız kazanmıştır. 

Ne zaman robotlu üretime geçtiniz?

KOSGEB KOBİGEL Projesi ile 2019 yılının Şubat ayında robotik kaynak makinasının alımı yapılmış, akabinde üretim hattına dahil edilmiştir. 

Robot yatırımı ihtiyacı nasıl doğdu?

Kaynak, malzemeleri birbiri ile birleştirmek için kullanılan bir imalat yöntemidir. Fabrikamızda yapılan kaynaklama işlemi ise, bir tel sürme tertibatı ile sürekli beslenen ve kaynak teline akım verilerek ve ortamdaki havanın izolasyonunu sağlayan gaz ile korunarak iki metali birbirine eriterek birleştirmesidir. Bu işlemler sırasında; ölçüsel hatalardan kaynaklanan sapmalı malzemeler çıkmakta, sapmalardan dolayı ürünler reklamasyona neden olabilmekte bu da şirketin maliyetlerini artırmakta ve müşteri kaybına neden olmakta idi. Ayrıca, robotlar riskli ortamlarda çalışma kabiliyetine sahip olduklarından ötürü tehlikeli işlemlerde kullanılmaktadırlar. Böylece çalışanların güvenliği ve sağlığı da garanti altına alınmaktadır. Tüm bunlar değerlendirildiğinde robotik kaynak makinası almanın şirketimize her açıdan kazandıracağını tespit ederek, alınmasına karar verilmiştir.

Üretimin sonuçları ve avantajları neler oldu? Robot yatırımları size ne gibi bir katkı sağladı?

Robotik kaynak makinası ile kaynatılan ürünler sıfır hata payı ile çalışmakta, ürünlerimiz daha kaliteli hale gelerek, üretim kapasitesi de yüzde 30 artış göstermiştir.

İşçi maliyetleri düşürme anlamında bir düşüş yaşandı mı? O süreç nasıldı?

Robotik kaynak makinası ile üretimimiz hız kazanmış olup, ürünlerin hatasız olmasından dolayı maliyetlerde de bir düşüş oldu. Ancak robotik kaynak makinasını alırken biz personel azaltmayı hiç düşünmedik. Aksine bizim her daim insana ihtiyacımız var. Sinop Çelik olarak yatırım yaparken istihdama öncülük yapmak için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

İleriki dönemlerde hangi alanlarda robot yatırımı yapmayı düşünüyorsunuz?

İnsan hayatı bizim önceliğimizdir. Her çalışanımız bizim için bir değerdir. Bu amaçla çalışanlarımızı korumak amacıyla robot teknolojisinden yaralanmak istiyoruz. Önceliğimiz, yine kaynak işlemleri için robot sayısını artırmayı planlıyoruz.

Yatırım öncesi entegratörünüzden/robot firmanızdan ne şekilde bir fizibilite çalışması aldınız?

Yatırımı planladığımız süreçte bu konuda öncelikle şirket olarak piyasa araştırması yaptık. Avrupa ziyaretlerimizde gözlemlerde bulunduk. Şirketimizin her daim ileriye dönük ve pazardan her daim bir adım önde düşünmemiz gerektiğinin de farkında olduğumuzdan yaptığımız görüşmeler sonucunda yatırıma karar verdik.

Türk üreticisinin insan makina iş birlikçi robotlara bakış açısı nedir? Üretimden biri olarak neler gözlemliyorsunuz? Sizce piyasada böyle bir talep var mı?

Her geçen gün artan teknolojik gelişmeleri takip edebildiğiniz sürece pazarda ayakta kalabilirsiniz. Bunun bilincinde olan her üretici için robot iş birliği kaçınılmazdır. Bu durum üretimde daha hızlı ve kaliteli ürün üretmenizi sağlamaktadır. Firmalarla yaptığımız görüşmelerde de yapay zekaya çok sıcak bakılmakta olduğunu görüyoruz. Ülkemiz de robotik teknoloji Avrupa ülkeleri ile kıyaslanamayacak derece de az olmasına rağmen, zamanla daha da yaygınlaşacağı düşüncesindeyiz. Üretim yapılarını iyileştirmek isteyen her firma bu durumu değerlendirecek ve önümüzdeki yıllarda üretimde çok fazla robot teknolojisi kullanacağı kanaatindeyiz.

Endüstri 4.0 ile birlikte üreticiler tesislerinde modernizasyona gidiyor. Buna istinaden “Yalın üretim” alanında bir çalışmanız var mı? Size böyle talepler geliyor mu? Sizce üretici bu konuda bilinçli mi?

Endüstri 4.0 ile ilgili olarak tam ve net çalışmalarımızı 2020 planlamamıza dahil ettik. Açıkçası ülkemizde de üreticilerin bu konuda bilinçli olduklarını düşünmüyoruz. Ancak zamanla üreticiler üretim süreçlerini bu yönde organize edeceklerdir.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Kendimi bildim bileli bu işin içindeyim aslında. Üretimin her aşamasında yer aldım. Rahmetli babamız Celal Çelik, bu işyerini büyütmek için çok çalıştı. Abim İbrahim Çelik ile birlikte her daim babamızın yanında yer aldık ve gecemizi gündüzümüze katarak Sinop gibi küçük bir ilden yurt dışına açıldık. Tabi burada çalışanlarımızın payını atlamak istemem. Avrupa pazarını gördükten sonra daha çok gelişmemiz gerektiğini gördük. Biz de en iyiyi yapabiliriz dedik ve sağlam adımlarla Avrupa pazarındaki yerimizi aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bunun en büyük göstergesi de 21-24 Mayıs’ta Almanya-Köln’de yapılan İnterzum 2019 Fuarı’ndan güzel sonuçlarla dönmemizdir. Başta şehrimiz ve ülkemiz için güzel hizmetler verebilmek ve markamızı bir dünya markası yapmak için bu yolda sağlam adımlarla hareket etmek bizleri mutlu etmektedir.