Schunk, 1-5 Nisan 2019’da Almanya’da düzenlenecek Hannover Messe Fuarı’nda Endüstri 4.0’ın akıllı senaryoları için akıllı tutucu sistem çözümlerinin sunduğu imkanları ve fırsatları, dijitalleşme ve yapay zekanın işleme süreçlerini nasıl geliştirdiğini gösterecek.

Firma, 17. salondaki B40 no’lu standında teknoloji çözümlerini sunarak yarının taşıma çözümlerine ışık tutmayı amaçlıyor.

OTOMOTİV VE YAN SANAYİYE UYGUN ÜRÜNLER

Küçük parçaların montajı haricinde ağır parçaların taşınması için iş birliğine dayalı uygulama pazarına ürünler sunan firma, bu kapsamda fuarda 450N`lık sıkma kuvvetine sahip ortak uygulamalar için DGUV onaylı yeni bir ürün sergileyecek.

Otomotiv ana ve yan sanayiye yönelik geliştirilen ürünün, sektör tarafından yoğun ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Firma ayrıca, PROFINET ile kontrol edilen ve parmaklarını hızlı biçimde pozisyonlanabilen, çeşitli endüstriyel uygulamalar için uzun stroklu esnek bir mekatronik tutucuyu da ziyaretçilerinin beğenisine sunacak.

“İNSAN-ROBOT İŞ BİRLİĞİ ÖNEM KAZANIYOR”

Endüstriyel kullanımın gelecek yıllarda yeniden yaratılacağını ifade eden Schunk Genel Müdür Yardımcısı Araştırma ve Geliştirme Direktörü Prof. Dr. Markus Glück, her adımın ayrıntılı bir şekilde programlandığı geçmişe göre yarının taşıma çözümlerinin çok daha bağımsız hareket edebileceğini söyledi.

Üretim sürecinde yer alan bileşenler arasındaki iletişimin yanı sıra insanlar ve robotlar arasındaki iş birliğinin de hızla önem kazandığını kaydeden Prof. Dr. Glück, istihbarat, ağ oluşturma ve iş birliğinin otomasyonun itici güçleri olduğunu dile getirdi.