RobAtik Endüstriyel Otomasyon Satış Müdürü Fatih Gündüz, hedefleriyle ilgili olarak haftada 1 sistem kurulumu gerçekleştirmek ve yurt dışına robotlu kaynak hücreleri ihracatı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

"CNC TEZGAH ADEDİMİZİ ARTIRARAK TERMİN SÜRELERİMİZİ KISALTACAĞIZ"

Kovid-19'un etkisinde geçen zorlu 2020 yılı ile ilgili olarak "Neredeyse tüm firmalar gibi bizler de Mart-Haziran 2020 ayları arasında pandeminin iş hayatına etkileri ile yüzleştik. Fakat, özellikle 2020 Ağustos ayından sonra açılan piyasalar ile yoğunluğumuz hiç olmadığı kadar arttı. Bu da, bizim 2021 yılına çok daha olumlu bakmamıza ve hedeflerimizin bu doğrultuda yenilenmesine vesile oldu. Şirket olarak hedeflerimiz, bu yıl içerisinde CNC tezgah adedimizi 7’ye çıkararak müşterilerimize çok daha kısa terminler ve en üst kalite ekipmanlar (pozisyoner, slider, fikstür ve ganrty sistemler gibi) sunmaktır."

Gündüz kısa ve orta vadeli hedeflerinin ise, haftada 1 sistem kurulumu gerçekleştirmek ve yurt dışına robotlu kaynak hücreleri ihraç etmek olduğunu belirterek, hedeflerini yakalama noktasında büyük çaba sarf edeceklerini kaydetti.

"HENRY FORD'UN DEDİĞİ GİBİ..."

Kaynak robot hücresi ya da komple sistem yatırımı amaçlayan şirketlere tavsiyelerini de sıralayan Gündüz, şöyle konuştu:

"Robot sistemi yatırımı yapmak isteyen firmalara önerimiz, alanlarında uzman olan sistem sağlayıcı firmalar ile çalışmalarıdır. Kaynağın doğasından dolayı bu otomasyon sistemleri, salt robot bilgisine ek olarak ciddi bir kaynak bilgisi gerektirmektedir. Bunun haricinde; diğer robotik uygulamalarda olduğu gibi kaynak robotu yatırımında da yatırım geri dönüş süresi hesaplanarak, firmanın hedefleri doğrultusunda yatırım yapılmalıdır. Pandeminin getirdiği yegane olumlu durum, ülkemizin daha fazla üretim ve ihracat yapıyor/yapacak olmasıdır. Bu nedenle firmaların en kısa zamanda üretim hatlarını otomatize ederek hem kalite hem de rekabetçi fiyat ile pazarda daha etkin olması ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Henry Ford’un dediği gibi, “Bir makinaya ihtiyacınız varsa ve onu satın almazsanız, sonunda bunun için para ödediğinizi ve ona sahip olmadığınızı göreceksiniz."