Borusan Holding bünyesindeki Borusan Atölye ve Borusan Ar-Ge’nin Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiği Robothon etkinliğinde, birincilik ODTÜ’nü robot takımı Grounded’ın oldu.

ROBOTİK KODLAMA YAPARAK YARIŞTILAR

Borusan’ın iş modelleri doğrultusunda üniversitelere yönelik düzenlenen Robothon’da öğrenciler yapay zeka, makina öğrenimi (machine learning) ve görüntü işleme konularında eğitim aldı, kendilerini geliştirip robotik programlama ve kodlama yaparak yarıştı.

ODTÜ’den Arda Özdoğru, Yahya Can Tuğrul, Emre Türkmen ve Emre Deniz Şenel’den oluşan Grounded, robotlar için yazdıkları kodlarla verilen görevleri yerine getirip en yüksek puanı toplayan takım oldu ve birincilik ödülüne layık görüldü.

“HIZ FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Yaşadığı deneyimi paylaşan ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Emre Deniz Şenel, amaçlarının küpleri bir noktadan başka bir noktaya bırakan bir kod yazmak olduğunu dile getirdi ve hızın önemli olduğunun altını çizdi.

En büyük çekişmenin kendi takımları ile Boğaziçi Üniversitesi’nin No Stoichiometry arasında yaşandığını kaydeden Şenel, küp koymada eşit puan aldıklarını ama kodlamada en yüksek puanı alarak birinciliğe ulaştıklarını ifade etti.