Güneydoğu’da robotik teknoloji ile üretim yapan ilk firma unvanına sahip SternLicht Energie, faaliyetlerine başladığı 2017 yılından beri robotlarla üretim gerçekleştiriyor. 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare alanda kurulu tesisinde 120 MW/yıl kapasiteli PV panel üretimi gerçekleştirmesinin yanı sıra sistem tasarımı, ürün ve sistem geliştirme ile tesis işletme hizmetleri sunan firmanın Üretim Şefi Murat Yetiş, “Fabrikamızda halihazırda üretim hattında faal şekilde kullandığımız 5 robottan oluşan bir çerçeveleme istasyonumuz mevcuttur. Robotlarımız ortak bir PLC sistemi üzerinden birbirleri ile senkronize haberleşerek, vardiya başına yaklaşık 360 adet olmak üzere seri ve sorunsuz şekilde çerçeveleme yapıyor. Ayrıca stringer dediğimiz, hücre dizgi makinamızda entegre şekilde çalışan 1 adet hücre alma bırakma robotumuzu da aktif olarak kullanıyoruz.” diyor.

Hizmet verdiğiniz sektörü analiz edebilir misiniz?

Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en yüksek enerji kapasitesine sahip yenilenebilir kaynak, güneş enerjisidir. Güneş enerjisi, dünyamızın bugünkü elektrik enerji ihtiyacının 10 bin katı bir ihtiyacı sağlayabilecek potansiyele sahiptir. Bu bakımdan güneş enerjisi günümüzün ve geleceğimizin en önemli enerji kaynağıdır. Fosil yakıtların aksine, çevreye ve insan hayatına dost bir enerji kaynağı olması da bu önemi arttırmaktadır. Ayrıca fosil yakıtların gelecek yüz yıl içerisinde biteceği uzmanlar tarafından öngörüldüğünden yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yönelim ciddi şekilde artacaktır ve gelecekte enerji kaynak çeşitliliğinin arttırılması insanoğlu için önemli bir sorun haline gelecektir. Tüm bu belirtiler güneş enerjisinin ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Ülkemiz gerek coğrafi konumu, gerekse coğrafi konumundan kaynaklı dört mevsime sahip olma özelliği açısından, şuan elektrik üretiminde kullanılan kaynaklara en büyük alternatif olarak gösterilen güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda diğer ülkelere göre daha şanslı durumdadır ve yapılan araştırmalar ve ihtiyaç analizleri sonucunda Türkiye’nin 2023 yılı güneş enerjisi hedefi 5 bin MW’lık elektrik kurulu gücüne erişmek olarak belirlenmiştir. Bu kadar yüksek oranda bir ihtiyaç mevcudiyetinden dolayı, önümüzdeki yıllarda uzun vadede ve sürekli olarak sektörel bazda ilerlemeler kaçınılmaz hale gelecektir. Biz bu ilerlemeleri ön görmüş ve sektörün ulusal ve uluslararası bazda üretim pastasından alabileceği payı göz önünde bulundurarak, 2017 yılında yüzde 100 Alman teknolojisi ile Diyarbakır’da Sternlicht Energie AŞ adıyla faaliyete başlamış, ürün ve hizmetlerimizi; kalite ve uzun kullanım ömrü üzerine inşa etmeye başlamış bulunuyoruz.

Fabrikanızdaki robot uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz? Üretimin hangi hattında robot kullanıyorsunuz?

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare alanda kurulu tesisimiz, 120 MW/yıl kapasiteli yüksek sıcaklıklarda bile uzun yıllar yüksek verimle çalışan, 10 yıl panel/25 yıl verimlilik garantili PV panel üreten, sistem tasarımı, ürün ve sistem geliştirme tesis işletme hizmetleri sunan bir yüksek teknoloji şirketidir. Fabrikamızda halihazırda üretim hattında faal şekilde kullandığımız 5 robottan oluşan bir çerçeveleme istasyonumuz mevcuttur. Laminasyon prosesinden çıktığı için solar panellerin etrafından taşan kapsülant (EVA-BACKSHEET) fazlalıklarını; traşlama, sızdırmazlık bandı ile kaplama, çerçeveleri besleme konveyörü üzerinden çerçeve sıkıştırma platformuna yerleştirme, çerçeveleri monte etme, çerçeve işlemi sona eren panelin köşelerine çerçeve sabitleme amaçlı perçin atma işlemi ve çerçeve köşelerindeki keskin kenarlara pah vererek montaj işçiliğini kolaylaştırma işlemlerinde robotları kullanıyoruz. Robotlarımız ortak bir PLC sistemi üzerinden birbirleri ile senkronize haberleşerek, vardiya başına yaklaşık 360 adet olmak üzere seri ve sorunsuz şekilde çerçeveleme yapıyor. Ayrıca stringer dediğimiz, hücre dizgi makinamızda entegre şekilde çalışan 1 adet hücre alma bırakma robotumuzu da aktif olarak kullanıyoruz.

Robot yatırımı ihtiyacı nasıl doğdu? Ne zaman robotlu üretime geçtiniz?

2017 yılında Alman teknolojisi ile kurulan ve faaliyete başlayan fabrikamız, faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren robotlu üretimi kendi kültürünün bir parçası olarak benimsemiştir. Robotlar, sektörde bulunan diğer fabrikalara göre kalitenin arttırılması ve bu kalitenin sürdürülebilmesi amacıyla ve -60 ila +120 arasındaki sıcaklıklarda minimum 25 yıl kullanım ömrü olması nedeniyle manuel çerçevelemenin bu şartları sağlayamayacağından hareketle, üretimimizin en önemli kısımlarından biri olan çerçeveleme aşamasında, prosesin standartlar dahilinde ilerlemesi olması ve insan gücü hızının üzerine çıkılması gerekliliğinden dolayı bir ihtiyaçtan çok zorunluluk olarak görülmüştür.

Fabrikanızda; hammadde girişinden, ürünün sevkine kadar olan üretim süreçlerini anlatır mısınız?

Bir solar panel sırasıyla alüminyum çerçeve, sızdırmazlık bandı, cam, EVA, hücre ve backsheet gibi katmanlardan oluşur. Bu katmanlar üretim hatlarımızda belirli aşamalardan ve işlemlerden geçtikten sonra solar panel haline getirilir ve bazı testlere tabi tutulduktan sonra kullanılması için müşteriye gönderilir.

Fabrikamızda sırasıyla üretim hatları aşağıdaki gibidir:

EVA-Backsheet kesme hattı
Folyo Serme konveyörü
Cam yükleme konveyörü
Tabber Stringer hattı
Lehimleme hattı
Kısa devre kontrol konveyörü
Laminasyon hattı
Kenar trimleme ve düzeltme Hattı
Sızdırmazlık bantı yapıştırma hattı
Çerçeve yerleştirme hattı
Çerçeve pres hattı
Güneş simülatörü hattı
Elektrolüminesans test hattı
Paketleme ve sevkiyat hattı

Yatırım öncesi entegratörünüzden ve robot firmanızdan ne şekilde bir fizibilite çalışması aldınız?

Teknolojik gelişmeleri takip edip, sektörel bazda ihtiyaçları, gelişen teknolojiyi kullanarak karşılamayı ve faaliyetlerini bu yönde geliştirmeyi hedef almış fabrikamız, ayrıca yurt dışındaki teknolojileri de takip ediyor. Bu anlamda yurt dışında bulunan bir firmadan, öncelikle keşif ve projelendirme olmak üzere, montaj/kurulum ve test üretimleri konusunda anahtar teslimi hizmet alınmış, sonrasında ise mühendis kadromuz sektörel ve teknik anlamlarda eğitilerek etkin ve yetkin hale getirilmiştir.

İleriki dönemlerde hangi alanlarda robot yatırımı yapmayı düşünüyorsunuz?

Fabrikamızda şu an insan gücüne dayalı manuel şekilde yapılmaya devam edilen string lehimleme ve paketleme işlemlerini de ilerleyen dönemlerde el değmeden ve insan gücünden en az derecede faydalanacak hale getirmek için gerekli araştırma ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca üretim bandımızı büyütmek anlamında yeni bir robotik üretim bandı satın alma konusunda da çalışmalar yürütüyoruz.