Robotik ve otomasyon alanında hayata geçirdiği projelerle öne çıkan Bursa merkezli ONS Makina, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) sertifikasını almaya hak kazandı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan EYDEP programı kapsamında gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda firma ES 401-C seviye sertifikaya layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Bursa Ticaret ve Sanayii Odası’nda sanayicilerle bir araya geldi ve EYDEP kapsamında ilk sertifikaları ONS Makina’nın da aralarında bulunduğu Bursa firmalarına verdi.

HAVACILIK ŞİRKETİNİ KURDU

Halihazırda otomotiv, havacılık ve savunma sanayi gibi sektörlerde deneyimi bulunan firma, havacılık alanındaki projelerini daha büyük kapasiteyle daha ileriye taşımak amacıyla ONS Havacılık A.Ş.’yi kurdu.

Firma, Eylül ayında büyük ilgi gören TEKNOFEST’e ONS Makina ile birlikte katılarak görücüye çıkmıştı.

Geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayan ONS Şirketler Grubu’nun yeni üyesi ile ilgili daha önce ONS Makina’da Proje Yöneticiliği ile Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini üstlenen firmanın Genel Müdürü Selçuk Sünnetçioğlu, değerlendirmelerde bulundu.

“KATMA DEĞERLİ PARÇALAR ÜRETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Sünnetçioğlu, “Öncelikle ülkemizde ve dış pazarda artan uzay ve havacılık alanında projeler gerçekleştirmek, yüksek teknolojiyi süreçlerimize entegre ederek müşterilerimize katma değeri yüksek parçalar üretmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Orta vadeli hedeflerini yerli ve milli projeleri devreye almanın yanı sıra Airbus ve Boeing gibi dev kuruluşların ana tedarikçisi olmak şeklinde belirten Sünnetçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “ONS Makina’nın 25 yıllık deneyimini çok önemsiyoruz. Havacılık sektörü, kendine özgü hassasiyetleri olan özellikli bir alan. Proseslerinizi yüksek kalite düzeyinde ürün ve parçalar üretmek üzere doğru kurgulamalı ve yönetmelisiniz. Müşterileriniz, sizden diğer sektörlere göre çok daha kaliteli ileri teknoloji ürünler talep ediyorlar. Bunun için çok çalışmamız ve verimli olmamız gerekiyor. Türkiye’deki havacılık sektörünü dünya standartlarına ulaştırmak ve kalite bilincine katkı sağlamanın yanı sıra uluslararası pazarlarda elde ettiğimiz deneyimi ülkemizin hizmetine sunmak arzusundayız.”