TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

EPLAN Türkiye Ülke Müdürü Ali Özgür Emekli, 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi'nde pazara sunulacak yeni sürümleri EPLAN 2022’ye odaklanacaklarını belirtti.

“PROJELERİN ELEKTRİKSEL TASARIMINDA KULLANILIYOR”

Emekli, firmalarının yazılım çözümlerinin robot ve robotlu üretim hattı projelerinin elektriksel tasarımında kullanıldığını dile getirerek, proje tasarımında, taslak aşamasından üretim dokümanlarına kadar A’dan Z’ye tüm süreçte çözümlerinin yer aldığını söyledi.

Yazılımlarıyla iki boyutlu elektrik ve otomasyon proje tasarımıyla birlikte üç boyutlu elektrik panosu ve kablolama tasarımı yapıldığını belirten Emekli, üç boyutlu kablolamanın hem pano içi hem de pano dışı gerçekleştirilebildiğini, cihaz içi detaylı üç boyutlu kablolama tasarımının da mümkün olduğunu söyledi.

“BULUT TEKNOLOJİLERİNE YOĞUNLAŞTIK”

Vizyonlarını; “Zorlu mühendislik süreçlerinin üstesinden gelebilmeleri için müşterilerimize yakın bir iş ortağı olabilmektir” diye açıklayan Emekli, EPLAN olarak teknolojik yatırımlarına bulut sistemi çerçevesinde yoğunlaşarak devam ettiklerini dile getirdi.

Robot Yatırımları Zirvesi’nde, Zirve günlerinde pazara sunulacak yeni sürümleri EPLAN 2022’ye odaklanacaklarını vurgulayan Emekli, “Zirvede çoğunlukla bu kapsamdaki yeniliklerimizi anlatacağız.” dedi.

Emekli, “Salgın sürecinin çok etkilemediği başarılı bir Zirve geçirmeyi gönülden istiyoruz. Umuyorum hem katılımcılara hem de biz sergi açan katılımcı firmalara yararlı bir etkinlikler dizisi olur.” diyerek sözlerini sürdürdü. 

25’TEN FAZLA ÜLKEDE KENDİ OFİSİYLE HİZMET VERİYOR

Şirketlerinin bilişim dünyası henüz emekleme dönemini yaşarken 1984 yılında Almanya’da kurulduğunu ve o günden bugüne hem nitelik hem de nicelik olarak istikrarlı bir büyüme ile yoluna devam ettiğini ifade eden Emekli, sözlerini şöyle tamamladı:

“EPLAN, uzun yıllardır sahibi tarafından işletilen Friedhelm Loh Group'un bir parçasıdır. Friedhelm Loh Group, 12 üretim tesisi ve 94 uluslararası iştirakiyle dünya çapında faaliyet göstermektedir. Grup genelinde 11 bin 600 kişi istihdam edilmektedir ve 2019'da yaklaşık 2,2 milyar avro gelir elde edilmiştir. Grup içerisinde EPLAN, merkezi Almanya’da olan, Türkiye de dahil olmak üzere 25’i aşkın ülkede doğrudan kendi ofisiyle hizmet veren bir yazılım ve yazılım hizmetleri firmasıdır.”