TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

Otomotiv yan sanayi firmalarından Dönmez Debriyaj, üretim kalitesini ve kapasitesini artırmak amacıyla devam ettiği yatırımlarına bir yenisini ekleyerek yeni robotunu üretim hattına entegre etti.

TEK OPERATÖRLE 2 TEZGAHIN KONTROLÜ SAĞLANIYOR

“Saç Kafes Keskin Köşe Temizleme Robot Projesi”ni devreye alan firma, projeyle birlikte önemli kazanımlar da elde etti. Şirket bu kapsamda gerçekleştirdiği robot yatırımıyla tek operatör ile 2 farklı tezgah kontrolünü sağlamış oldu.

Proses süresini 80 saniyeye indirmeyi başaran şirket, keskin köşelerin yuvarlatılması ile çapak oluşumunun önüne geçilmesine imkan verirken aynı zamanda İSG risklerinin de bertaraf edilmesini mümkün hale getirdi. Yetkin personel zorunluluğunun ortadan kalkması ve operasyonun standartlaştırılması da projede elde edilen diğer kazanımlar olarak öne çıktı.

YENİ PRESİ ESNEK ÜRETİME OLANAK TANIYOR

Diğer yandan firma robot projesiyle birlikte, H Tipi 1500 Tonluk Derin Sıvama Hidrolik Pres yatırımı da gerçekleştirdi. Euro 6 ürünlerde ölçü kararlılığı sağlayan pres, bin 500 tonluk gücü sayesinde esnek üretime olanak tanıyor.

Tabla ebatlarının 1300mm x 1300mm olduğu pres, çift taraflı beslemeyi mümkün kılarak seri imalata uyumlu yapısıyla da dikkati çekiyor. Türkiye’nin önde gelen debriyaj üreticisi olan Dönmez Debriyaj, hafif ve ağır ticari araçlar için baskı, disk, rulman, volan ve turbo üretimi gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında üretime başlayan Kemalpaşa Bağyurdu OSB'deki yeni üretim tesisinde 200’den fazla makinası ve 300’ü aşkın çalışanı ile kesintisiz üretimine devam ediyor.