DOF Robotics, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas şehrinde 8-11 Ocak tarihlerinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) güncel teknolojiye sahip ürünlerini sergiliyor.

Firmanın fuarda sergilediği 7 eksenli ve 360 derece dönebilen Hurricane 360 VR, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Oculus Go VR gözlüklerinin kullanıldığı üründe, üç adet koltuk bulunuyor ve her kullanıcıya birer VR gözlük veriliyor.

DOF Robotics Bilgisayar Mühendisi Temel Kırcı söz konusu ürüne ilişkin, “Firmamız, 5,6,7 eksenli sistemlere entegre çalışan VR filmlerine sahiptir. Bu sayede kullanıcı film içindeki görüntülerin etkilerini makina hareketleri ile birebir deneyimlemektedir.” diye konuştu.

EN İYİ ÜRÜN VE İNOVASYON ÖDÜLLERİNİ ALDI

ABD’nin Orlando kentinde gerçekleştirilen ve sektörün en önemli fuarı olarak adlandırılan IAAPA 2016’da “En İyi Ürün Ödülü”ne layık görülen Hurricane 360 VR, CES 2018’de ise Arttırılmış Sanal Gerçeklik kategorisinde İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Gelecek ay tasarımına başlamayı planladıkları bir başka VR/AR (Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik) projelerinin ise çok kullanıcılı olarak tasarlayacakları bilgisini paylaşan Kırcı, “Proje içinde AR/VR dışında birçok farklı teknoloji kullanılarak sektörün bayrak taşıyıcısı unvanını bir kez daha hak ettiğimizi ispatlama niyetindeyiz.” dedi.  

SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİNİ ARTIRIYOR

Yakın geçmişte tamamladıkları “Aktif Simülatörlü Araç” projesi ile VR deneyimini en üst seviyede kullanıcılarına sunma konusunda hızla ilerlediklerini kaydeden Kırcı, kullanıcıların yaptıkları hareketlerin birebir oyun içine simüle edilmesini sağladıklarını söyledi.

DOF Robotics, dünyanın 45 ülkesinde 250’den fazla lokasyondaki proje ortakları ile büyümeye ve Türkiye’yi dünyada temsil etmeye devam ediyor.