Eğlence endüstrisinin en hızlı ve en dinamik simülasyon platformlarını üreten DOF Robotics, bugüne kadar dünyada 45’ten fazla ülkeye ihracat yaptı. 

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, her yıl ihracatlarını yüzde 100 artırdıklarını, hedeflerinin ise ihracat gerçekleştirdikleri ülke sayısını 50’nin üzerine çıkarmak olduğunu belirtti.  

“SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ”

“Önümüzdeki yıllarda da yine aynı şekilde aynı ivmeyle devam etmek niyetindeyiz. Ama hedef pazarlarımız var.” diyen Mertcan sözlerine şöyle devam etti: “Hedef pazarlarımız özellikle ABD, Kanada ve Çin. Aslına bakarsanız ihracatımızın en büyük kalemleri de Çin’e. Açıkçası yüksek teknoloji ürünlerini, eğlence ürünlerini Çin’den almak yerine biz şu anda onlara ihracat yapabilecek durumdayız. Elimizden geldiği kadar bize verilen sorumluluğu yerine getiriyoruz ve en büyük ihracatımızı Çin’e gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Firmanın, Turquality süreçlerine ilişkin bilgiler de paylaşan Mertcan, söz konusu programın üyesi olmak amacıyla çalışmalarına hızla devam ettiklerini ifade etti.

TURQUALITY PROGRAMI NEDİR?

Kapsamına aldığı şirketleri, rekabetçi sektörlerde güçlü markalar yaratmaya teşvik eden, Ticaret Bakanlığı’nın ihracat yapan firmalara sunduğu markalaşma desteği olan Turquality Destek Programı’nda, Durmazlar Makina’dan Petkim’e, Gedik Kaynak’tan Simit Sarayı’na kadar yaklaşık 190 firma bulunuyor.