4. Sanayi Devrimi ile nesnelerin interneti sistemleri; üretim çakrasında ki tüm scalayı bize kolaylıkla sunmakta. Peki, makinelerle veri alışverişinin hızlanmış olması, üretim otomasyonunu bir kontrol paneli üzerinden gerçekleştirmek artık mümkünse, bunların ardında bizleri acaba neler beklemekte?

Endüstri 4.0 VE DÖNÜŞÜMÜN DİJİTAL AŞKI

4.Sanayi Devrimi bize hangi kapıları açtı: Akıllı sistemler, fabrikalarda optimizasyon, varlık yönetimi, digital fabrikalar,  bilgi tabanlı servisler, varlık yönetimi ve endüstriyel IoT gibi kavramlar tüm üretenlerin artık vazgeçilmezi. Hal böyleyken diğer kulvarda bekleyen üreticeler için dijital dönüşüm neyi ifade etmekte?
Öncelikle dijitalleşmenin getirmiş olduğu yeni ekonomiye uyumluluk gerekmekte. Bunun baş koşuluda, tüm üreticilerin bu teknolojiye uyumluluk noktasında yapılanmanın kabulunü idrak edebilmeleri. Bu serüven bir kapı değil birden farklı ve birbirinin içinde entegre birçok ağıda birlikte sunuyor. Hazır olan, kazanacak! Çünkü digital dönüşüm salt olarak değil dönüşüm yüzünün birden fazla ayağı ile üreticileri sarıp, sarmalayacak.
Böylelikle üreticinin tasarrufunda gerçekleşen ürün ve hizmetleri diğer yanda, dijital servislerle birleştirmek, müşterilere ve pazar kitlesine bu dijital etkileşimi artırmak için ön koşul. Bir firmanın artık olmazsa olmazı, tedarik zincirleri ve operasyon otomasyonu. Bu noktada ise bakıp da anlamamız gereken açı, otomasyonu mümkün kılan nesnelerin interneti teknolojilerini nasıl değerlendirmemiz gerektiği?
Bu hususta ilk etap da  nesnelerin interneti algısına "üretim" çerçevesinden bakmamız elzem. Sanayi 4.0 kavramının içerisinde yaşarken bu güne kadar ortaya konulmuş olan en pratik tanımlardan birisi şu:  "akıllı cihazların, birbirini algılayan ve de iletişime geçebilen nesneler aracılığıyla akıllı bağlantısı."
Almanya’da başlamış olan bu devrim, bizlere artık dünyada üretimin gelecek vizyonununda bundan başka gerçeklik olmadığını apaçık gösteriyor. Gelecek senelerde yeryüzünde pek çok üretim sisteminin, aslında birbirine web tabanlı uygulamalarla bağlandığına ve siber-fiziksel sistemler adını verdiğimiz bu sistemlerin üretim ve ürünler doğasında büyük ölçüde değişimlere sebep olacağına tanıklık edeceğiz.  Siber fiziksel sistemler, yeni nesil sensörler ve bulut bilişim izlenmesi ile meydana çıkacak olan bu büyük verinin analizi ise akıllı fabrikaların ve akıllı üretimin temel taşları olacak.
Bu siber-fiziksel sistemler fabrikanızda ne fayda sağlar?
Kesinlikle üretim maliyetiniz düşer ve karlılığınız artış gösterir.
·    Üretim maliyetlerinizi düşürerek, karlılığınızı artırabilirsiniz.
·    Üretim esnekliğini artırabilecek ürün yelpazenizi büyütebilirsiniz.
·    Üretim sisteminizi uzaktan izleyip, olası meydana gelebilecek arıza ihtimallerini önleyebilirsiniz.
·     Doğayı da koruyarak, çevre dostu yöntemlerle yönetebilir, enerji tasarrufu ile maliyetlerinizi     azaltabilirsiniz.
·    Operasyonel olarak verimliliğin daha artması ile zaman ve kaynak tasarrufu sağlayabilirsiniz.
·    Otomasyon sayesinde kazanacağınız zaman tasarrufu sayesinde, yeni hizmet ve iş modelleri geliştirebilir ve yönetimsel işlere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

ENDÜSTRİ 4.0 ÜRÜNLERİ İLE İŞLETMENİZİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİN 

Qualist, veri toplama-işleme-görselleştirme, Endüstriyel IoT, büyük veri analitiği ve Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) olmak üzere, Endüstri 4.0’ ın 4 alanında direkt kendi ürün ve çözümlerini sunmakta,  diğer tüm alanlarında da en kaliteli teknolojileri seçip dijital dönüşüm projelerine entegre ederek müşterilerine değer yaratmaktadır. Endüstri 4.0’ın tüm katmanlarını kullanan uyarlanabilir iş uygulamalarımız ile firmanızın dijital dönüşümünü vakit kaybetmeden gerçekleştirebilirsiniz.