Mekanik, elektrik-elektronik, yazılım ve bilgi teknolojilerini bir arada kullanarak üretim süreçlerine yönelik mekatronik çözümler üreten İzmirli Dedem Mekatronik, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladığını duyurdu.

Firma, söz konusu belge ile evrensel sürdürülebilirlik hedeflerini hayata geçireceğini ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SKH) ilerleteceğini taahhüt etmesinin yanı sıra sürdürülebilir kalkınmaya verdiği değeri ve önemi ortaya koymuş oldu.

Dedem Mekatronik’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “CEO’muz Raşit İmrenci’nin BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Mektubu’nu imzaladığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu belge, Dedem Mekatronik’in evrensel sürdürülebilirlik hedeflerini hayata geçireceğini ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SKH) ilerleteceğini taahhüt eden gönüllü bir girişimdir. Bu şirket tarihimiz için önemli bir adımdır ve otomasyon endüstrisindeki diğer firmaları da bu adımı atmaya çağırıyoruz.”

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Dünyadaki en kapsamlı, gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), imzacıların faaliyetlerinde mali kaynakların yanı sıra insanlara, toplumlara ve gezegene değer katmaları konusunda teşvik ediyor. 

İnsan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı ve yolsuzlukla mücadele alanlarında on temel ilkeye sahip UN Global Compact’in 160’tan fazla ülkede 12 bini aşkın imzacısı bulunuyor.  

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ (SKH) NELERDİR VE NEYİ AMAÇLAR?

BM’ye üye ülkelerin 2015 yılına kadar yerine getirmek için taahhütte bulunduğu Binyıl Kalkınma Hedeflerinin üzerine inşa edilen SKH (SDG-Sustainable Development Goals), 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi ve 169 alt başlıktan oluşuyor.

BM’ye üye 193 ülke tarafından 25 Eylül 2015’te kabul edilen “Dünyamızı Dönüştürmek: 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi” başlıklı anlaşma kapsamında oluşturulan hedefler, barınmadan gıdaya, iklimden sağlığa geniş bir yelpazedeki konuları içeriyor.