Universal Robots’un insan iş birliğine dayalı cobot’ları, tüm sektörlerde olduğu gibi ilaç, kimya ve kozmetik sektöründe de hassas ve esnek üretim imkanı sağlayarak verimliliği artırıyor.

Universal Robots’un kolaboratif robotları kozmetikten, temizlik malzemelerine, laboratuvardan plastik enjeksiyon firmalarına kadar ilaç ve kimya sektörünün farklı üretim aşamalarına kolayca entegre olabiliyor. 

Farklı iş ve üretim modellerinde hizmet vermek üzere farklı taşıma kapasitelerinde robotlar geliştiren firma, her ölçekteki üreticiye esnek otomasyon imkanı sunuyor. Dolumdan paketlemeye ve taşımaya kadar her alanda uygulamaya fırsat tanıyan robotlar insan hatalarını da sıfıra indiriyor.  

HER TÜRLÜ PAZARDA REKABET FIRSATI 

Cobot yatırımları, ilaç ve kozmetik sektörü üreticilerine, bulundukları pazarda rekabet edebilme fırsatı veriyor. UR cobot çözümleri, üreticilerin her türlü pazar ortamında rekabet edebilmek ve kazanç sağlayabilmek için ihtiyaç duyduğu esnekliği ve yatırımın geri dönüşünü sağlar. 

İtalyan deterjan üreticisi artan üretim kapasitesini karşılamak için Universal Robots ile bir iş birliği hayata geçirdi. Universal Robots’un yüksek hassasiyet gerektiren ve insanla iş birliğine dayalı robot teknolojisi, üretim performansını ve kaliteyi korurken, esnek üretime de katkı sağladı. Kapak montajı için Universal Robots’un UR3 robotunu seçti ve yatırım geri dönüşünü 1 yıl içinde almayı başardı. 

COBOT’LAR İNSANLA YAN YANA GÜVENLE ÇALIŞIYOR

Dünyada giderek büyüyen cobot pazarından pay alabilmek için Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarına odaklanan firmanın 65’ten fazla patenti bunuluyor.

Universal Robots, 2018 yılında ‘robotik teknolojisinin Nobel’i olarak kabul edilen ‘Engelberger Ödülü’nü almayı da başardı. Universal Robots’un, insan hayatı ve sürdürülebilirliği iş modelinin odağına koyarak ürettiği tüm robotları insanlarla iş birliği içinde güvenle yan yana çalışabiliyor.

Kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, hızlı yatırım geri dönüşü, risk analizine bağlı olarak güvenlik bariyeri olmadan kullanılabilmesi enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. 

Çalışan dostu olan ve son derece güvenli olan cobot’lar, iş güvenliğinin sağlanması açısından da iş yerlerine katkı sağlıyor. Cobot’lar, tekrar eden işlerden kaynaklı oluşan ağrı ve iş kazaları gibi yaralanmaları azaltıyor. Ayrıca robotların güvenlik sistemi TÜV (Alman Teknik Denetim Birliği) tarafından onaylanıyor ve sertifikalanıyor. 

İlaç, kimya ve kozmetik sektöründe sunduğu çözümlerle konvansiyonel robotlardaki yaşanan uzun süren programlama ve kurulum gibi zaman kayıplarını da ortadan kaldıran cobot’ların özel koruma çitleri gibi maliyetleri de bulunmuyor. Cobot’lar bu avantajları ile küçük ve orta ölçekli işletmelere üretim gücü kazandırıyor. 

EN AĞIR İŞTEN EN İNCE DETAY GEREKTİREN İŞLERE 

Çok az yer kaplayan ve 3 kilodan 16 kilograma kadar değişik kapasiteler sunan cobot’lar, montajdan boyamaya, vidalamadan etiketlemeye, paketlemeden cilalamaya, enjeksiyon kalıplamadan kaynağa kadar tüm ağır işlerin yanı sıra ilaç kapaklarını kapatmak gibi milimetrik hesapların dikkate alındığı üretim modellerine de uyum sağlayabiliyor. 
Patentli teknolojisi ile operatörlere eşsiz bir kolay kullanım deneyimi de yaşatan cobot’lar, hiçbir programlama deneyimi olmayan operatörlere dahi, hızlı bir kurulum ve kullanım imkanı tanıyor. Haftalarla ölçülen kurulum süresini 1 saat gibi kısa sürelere indiren cobot teknolojisi 14’ten fazla uygulamayı tek kol ile uygulayarak farklı üretim süreçlerine yeniden uyarlanabiliyor. 

HASTANELERDE HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Cobot’larını tutucu kollar, vakumlarla farklı işlere adapte edebilen Universal Robots, yazılımlarla da robotlarını sürekli güncelliyor. Ayrıca algılayıcı sensörler gibi yeni eklentilere de fırsat veren cobot’lar, sektörde renk algısı gerektiren birçok işte uyumla çalışıyor.  

Universal Robots’un, Kopenghag Üniversitesi Hastanesi’nde kullanılan UR5 cobotu, analiz için alınan kan numunelerinin taşınması ve sınıflandırılmasında kullanılıyor. Laboratuvarda kan örneği testinde yaşanan yüzde 20'lik artışa rağmen, 1 saat içinde numunelerin yüzde 90'ından fazlasını hızlı bir şekilde çözümleyebilen robotlar, test tüpünün kapak rengine göre örnekleri seçiyor ve doğru test merkezine yönlendiriyor. 

PALET DEĞİŞİMİNDE %5 TASARRUF SAĞLADI

Cobot’lar paletleme gibi farklı alanlarda da esnek çözümler sağlıyor. Dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden olan L'Oréal’in, artan pazar taleplerinin karşılanmasında tercihi Universal Robots oldu.

Hindistan Pune'deki tesisindeki otomatik paletleme için kullanılan cobot’lar, işçiler için oluşabilecek ergonomik riskleri de tamamen ortadan kaldırdı. İnsanlarla iş birliği içinde olan ve periyodik bakım gerektirmeyen cobot’lar, palet değişiminde harcanan zamandan yüzde 5 tasarruf sağladı.

Tek tuşla uygulamalar arası geçişe izin veren cobot’lar geleneksel robotlarda saatlerce süren üretim kesintisin de önüne geçiyor.  

ÜRETİMİN 7/24 DEVAM ETMESİNİ GARANTİ EDİYOR

Yeni Zelanda’nın en büyük plastik enjeksiyon şirketlerinden olan, 20 yılı aşkın süredir navigasyon, arama kurtarma ve haberleşmede kullanılan bileşenlerin yanı sıra perakendeye yönelik üretim gerçekleştiren TCI, kısa süre önce, düşük maliyetli ve otomatik üretim süreci için Universal Robots’un UR3 ve UR5 robotlarını etiketleme ve montaj uygulamalarında kullanmaya başladı. 

Beş kilograma kadar yük taşıma kapasitesine ve 850 mm'ye kadar olan bir erişim yarıçapına sahip UR5 robot, tekrarlayan ve tehlikeli işleri veya alma-bırakma, test etme gibi uygulamaları başarıyla yerine getiriyor. Kolay kurulum ve yeniden programlama imkanı tanıyan cobot’lar, üretimi durdurabilecek insan kaynaklı faktörleri ortadan kaldırarak, üretimin 7/24 devam etmesini garanti ediyor. 

ÇALIŞANIN YÜKÜNÜ AZALTIYOR

Dünyanın önde gelen sağlık firmalarından olan Sanofi, Fransa’nın Tours şehrinde 300 kişinin çalıştığı tesisine, çalışanların iş yükünü azaltmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için yedi adet UR10 kolaboratif robot alarak paketleme hatlarının optimizasyonunu sağladı. 

Proje kapsamında ilk olarak tesisteki paketleme hatlarının entegrasyonu ile organizasyon optimize edildi.

Ek olarak tablet veya kapsülleri taşıyan kutuların paletlenmesi aşamasında taşınan yük ve operatör hareketleri azaltıldı, bu sayede verimlilik artırıldı.

Sanofi, bunun için Universal Robots’un paletleme işlemini yapan cobot’larını, özellikle de 10 kilogramlık taşıma kapasitesi ve 1300 mm erişim alanı olan UR10 modelini tercih etti. Daha az yer kaplayan tavan, zemin ve duvar gibi farklı alanlara montaj imkanı tanıyan cobot’larının programlama kolaylığı ve taşınacak kutuların boyutuna bağlı olarak birkaç saniyede farklı boylardaki tutucuların (gripper) eklenebilmesi de cobot’ların projeye entegre edilmesinde etkili oldu. 

BİR SONRAKİ HEDEF ÜRETİMDE COBOT’LARIN KULLANIMI

Sanofi Tours çalışanları, modüler ve güvenlik çitleri olmadan insanlarla iş birliği içinde olan cobot’lara kısa sürede alışarak birlikte çalışmaya başladılar.

Cobot’lar operatörleri yoran, mesleki tatmin sağlamayan palet yükleme boşaltma işini üstlendi. Cobot’lar sayesinde gün içinde toplamı yüzlerce kiloyu bulan paketleri yüklemek zorunda kalmayan operatörler, cobot operatörlüğü gibi daha tatminkar ve verimli işlere odaklanma imkânı bulurken, bu durum iş güvenliğini de artırdı.

Ayrıca, ağır ve sürekli tekrar eden işler sebebiyle oluşan kas-iskelet sistemi bozukluğu rahatsızlıklarında da düşüş yaşandı. 7/24 kesintisiz üretim avantajı ile 24 aylık bir yatırım getirisi hesaplayan Sanofi, dakikada 6 ila 10 paletleme imkanı sağlayan cobot’lar için geleneksel endüstriyel robot kurulumuna göre çok daha az zaman harcadı. Sanofi, üretim hatlarına kartonların yüklenmesi için cobot’larla iş birliği yapmayı, projedeki bir sonraki hedefi olarak belirledi.