Secomea, Universal Robots’un cobot’ları için ARCS yazılımı, SiteManager ve LinkManager Mobile çözümleri ile güvenli IoT uzaktan erişim ve izleme imkanı sunuyor.
 
Universal Robots’un cobot’ları UR3, UR5 veya UR10 için ARCS (Airgate Robot Communication Solution) yazılımı, kullanıcıların robot arayüzüne uzaktan erişiminin yanı sıra çeşitli “dur” komutları için SMS bildirimleri almak üzere tasarlandı.
 
Universal Robots’un çözümüne entegre edilen yazılım sayesinde robot teach pendant’ı ile erişim sağlanabiliyor.


 
LinkManager Mobile, 3G/4G, WiFi ve LAN üzerinden iletişim sağlayan cobot’lar için güvenli IoT ağ geçidi olarak sunuluyor. Universal Robots kontrol kutusuna sorunsuz montaj için bir montaj kiti bulunuyor.
 
SiteManager, cobot’lara günün her saati istenilen yerden tablet veya cep telefonlarından erişim ve kontrolün yanı sıra acil durumlar için SMS gönderimi yapıyor. 
 
Robotun beklenmeyen/öngörülemeyen duruşlarında veya üretim için ürün kalmadığı takdirde, SMS ya da e-posta ile kullanıcıya/operatöre bildirim geliyor.


 
Bu çözüm aynı zamanda firma için veya dışından, olası robot arızalarını gidermek, programlamak ve hatta kontrol etmek için robota herhangi bir yerden ve herhangi bir cihazdan uzaktan erişimini mümkün kılıyor.
 
Çözümün, robotla günlük olarak çalışmayı kolaylaştıracağı ifade ediliyor.
 
Secomea ve AIRGATE tarafından Universal Robots için geliştirilen çözüm için Secomea ile iletişime geçilebiliyor.