Cobot’lar yiyecek içecek sektöründe alma-bırakma, makina besleme, paketleme-paletleme, kalite kontrol, doğrama, etiketleme gibi tüm süreçlere adapte olabiliyor; her zaman yüksek hız ve hassasiyetle çalışarak ürünlerin tüketiciye en taze şekilde ve en kısa zamanda ulaşmasını sağlıyor.

"TÜM SÜRECE ADAPTE ETMEK MÜMKÜN"

Dünya gıda sektörü bugün 7 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahip kritik sektörler arasında yer alıyor. Türkiye bu dev pazardan 2021 yılının ilk 4 ayında tarım, gıda ve içecek sektöründe 7 milyar dolarlık ihracat yaparak pazardan pay elde etti. Ülke geliri açısından son derece yüksek bir pay gibi gözükse de bu rakam dünya pazarının sadece binde birine denk geliyor.

Üretimde insandan bağımsız çalışmasının yanında ihtiyaçlara uygun olarak insanlarla yan yana da çalışabilen kolaboratif robotlar, yiyecek-içecek sektörüne daha fazla entegre edilerek sağlanacak katma değerlerle küresel pazar payını ve ihracat gelirlerini artırmak mümkün. 

Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Bugün 55 bin cobot’umuz dünyanın 50 ülkesinde onlarca sektörün onlarca farklı sürecinde yer alıyor. Firmalara cobot’ların avantajlarıyla daha verimli bir üretim modeli sunuyoruz. Bu süreç sadece fabrikalarda değil hayatın birçok alanında işliyor. Cobot’lar bugün otellerde insanlara kahve ikram ediyor, pizza yapımında görev alıyor; hatta Yine cobot’ları bugün tarlada ürünün ekiminden hasatına kadar tüm sürece adapte etmek mümkün hale geldi.” diyor.

ÜRETİMDE İSRAFI EN AZA İNDİRİYOR

Yiyecek içecek sektörünün en büyük israfı üretim sırasında gerçekleşiyor. 2021 BM Gıda İsrafı Raporu’na göre her yıl dünyada 931 milyon ton gıda israf ediliyor. Cobot’larla üretim sırasında yaşanan israf en aza indirerek, en az kayıpla tüketicilere en uygun fiyatlı ürünler sunulması sağlanıyor. Böylece fiyatlara bağlı olarak gıdaya ulaşma konusunda yaşanan engeller de azaltılmış oluyor. 

“Gıda israfının yanı sıra pandemiyle birlikte hijyen ve sağlık da öncelikli konular arasına girdi” diyen Gök, “Cobot’lar yiyecek içecek sektöründe yaşanabilecek bulaş riskini de ortadan kaldırıyor. Üretim aşamasında virüs ve bakterilerin yayılmasını önlemede yardımcı olan cobot’lar, yiyecek içecek sektöründe hem steril fabrikaların kurulmasının önünü açıyor hem de pandemi sebebiyle artan iş gücü bulma sıkıntısına da çözüm yolu oluyor. Böylece birçok ulusal ve uluslararası prestijli sertifikanın alınması da kolaylaşıyor. Kısacası cobot’lar; üreticiye, tüketiciye, sektöre ve ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlıyor” diyor.

ÜRETİCİ İÇİN ESNEK, HİJYENİK, SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SAĞLIYOR 

Cobot’lar yiyecek içecek sektöründe alma-bırakma, makina besleme, paketleme-paletleme, kalite kontrol, doğrama, etiketleme gibi tüm süreçlere adapte olabiliyor. Tüm bu süreçlerde her zaman yüksek hız ve hassasiyetle çalışan cobot’lar ürünlerin tüketiciye en taze şekilde ve en kısa zamanda ulaşmasını sağlıyor. Böylece üreticinin sunduğu hizmetin prestijini de artırıyor. Kamera, renk algılayıcılar, sensör ve özel yazılımlarla fabrikaların otomasyon sürecini de hızlandıran cobot’lar göreve göre değişebilen tutucularla tek kol ile 14 farklı işte insanlarla yan yana çalışabiliyor. Dönemsel olarak artan iş yüküne göre farklı görevlere kolayca adapte olabilen cobot’lar, üretimde en az kesintiyi garanti ediyor.

Yeni bir görevi öğrenme ve bu göreve alışma süreçlerini ortadan kaldırıyor. Bunca işi başarabilen cobot’u kutudan çıkartıp kurmak ve basit bir program yapmak sadece 60 dakika sürüyor. Dolayısıyla son derece kısa sürede kurulup programlanabiliyor; üstelik eskiden yazılan bir programın ihtiyaç anında yeniden kullanılabilmesini de mümkün kılıyor. Akıllı telefon kullanmayı bilen birisi tarafından kolayca programlanabilen cobot’lar yeni bir yazılım ya da yazılımcı ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece en küçük işletmelerde bile kolaboratif otomasyonunulaşılabilir olmasını sağlıyor.  

HEM GÜVENLİ HEM DE HIZLI YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLIYOR

15 ve 17 sabit güvenlik  önlemi bulunan cobot’lar, risk analizine bağlı olarak insanlarla yan yana ve onlardan öğrenerek çalışabiliyor. Manuel hareket ettirilerek ya da kontrol kumandasından yönlendirme butonlarıyla kolayca programlanabilen, 360 derece hareket kabiliyetine sahip cobot’ların duruş süreleri ve mesafeleri ayarlanabiliyor. Ayarlanan alan ve sınırlar içersinde üretim yaparakçalışanlarla güvenli bir şekilde çalışıyor. Cobot’lar ayrıca çalışanları tekrar eden ağır taşıma işlerinden kurtararak, cobot operatörü ya da cobot programcısı gibi daha nitelikli ve motive edici iş pozisyonları yaratıyor. 220 Voltluk  priziyle gelen cobot’lar yeni bir enerji yatırımına ihtiyaç duymuyor.

“Tak-çalıştır ve üretime başla!” konseptindeki kameralar ve tutucularla işletmenin saatler içinde üretime geçmesini sağlıyor. Artan mesai ve vardiyaların sebep olduğu yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi insana özgü durumların önüne geçencobot’lar, her zaman aynı yüksek kalitede üretimi garanti ediyor. İşbirlikçi robotlar geleneksel endüstriyel robotlara kıyasla bakım gerektirmiyor, enerji tasarruflu yapılarıyla da kullanım sırasında minimum maliyete mal olarak üretime değer katıyor. En az hammaddeyle en yüksek üretimi gerçekleştiren kolaboratif robotlar hızlı yatırım dönüşüne destek oluyor.  

TESİSLERDE KAPASİTE ARTIŞINA ZEMİN HAZIRLIYOR

e-Series’de 3, 5, 10 ve 16 kg ve CB serisinde 3, 5, 10 kg olmak üzere faklı yük taşıma kapasiteleri olan işbirlikçi robotlar; hafif yapılarıyla üretim tesisinin her yerine kolayca taşınabiliyor. Geleneksel endüstriyel robotlara göre daha az yer kaplıyor ve her şekilde montaj yapma avantajı sunuyor. 

Duvara, tavana veya zemine monte edilebilen cobot’lar tesislerde üretim alanlarının en etkili ve verimli şekilde kullanılmasına katkı sağlarken, yeni bantların ya da üretim kapasite artışının da önünü açıyor. Dolumdan paketlemeye ve taşımaya kadar her alanda uygulamaya fırsat tanıyan robotlar insan hatalarını sıfıra indiriyor. Türkçe kullanım paneliyle herkes için ulaşılabilir ve anlaşılabilir olan cobot’lar, IOT teknolojileri ve yapay zekaya entegre özellikleriyle büyüklüğü fark etmeksizin her ölçekteki işletme içim “Endüstri 4.0”’a geçişi mümkün hale getiriyor. 

GÜNDE 1,5 MİLYONU AŞKIN YUMURTA İŞLİYOR 

Günde milyonlarca yumurta işleyen İtalyan Cascina Italia, üretim tesislerinde Universal Robots UR5 robot kullanarak esnekliği ve operasyonel verimliliği artıran firmalardan biri. Kolaboratif robot sayesinde çalışanlar büyük ölçekli dağıtım için devasa paketler hazırlama zahmetinden kurtuldu.

Cascina Italia, paketleme tesisinin üretim hattında kutuları hazırlayacak bir kolaboratif robot çözümünün belirlenmesi ve tasarlanması için Universal Robots ile iş birliğine girdi. Sonrasında UR5 cobot’un, 24 adet üretim hattından birinin çıkış istasyonuna konulmasına karar verildi, böylece günde yaklaşık 1,5 milyon yumurta üzerinde işlem yapması sağlandı.