Gıda, kozmetik ve sağlık sektörleri için plastik ambalajlar, savunma sanayi ve otomotiv gibi sektörler için ise plastik aksamlar üreten Birpet Ambalaj, robotların da dahil olduğu 35 milyon TL değerindeki yeni yatırımını 2021 sonuna kadar devreye almayı planlıyor.

"AR-GE ALANINDA DİSİPLİNLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan fabrikasının yanı sıra İstanbul'da satış ofisi bulunan şirket, Ar-Ge faaliyetleriyle de sektörde adından söz ettiriyor.

Standart plastik ambalaj dışında daha çok Ar-Ge kaynaklı nitelikli ürünler üretmelerinin kendilerini rakiplerinden ayrıştırdığını belirten Birpet Ambalaj Genel Müdürü Yahya Köse, raf ömrünü uzatan pet ambalaj, data toplanabilen dokunmatik yüzeyler, sıcak doluma uygun pet ambalaj gibi ürünleriyle öne çıktıklarını ve bu alana ayırdıkları bütçelerle disiplinli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

"YENİ TESİSİMİZDE IOT'DEN FAYDALANACAĞIZ"

Makina ve ekipmanlarının Endüstri 4.0'a uyumunu artırmak hedefiyle makinaların modifikasyonu, performanslarının artırılması ve endüstriyel robotlarla takviye edilmesine yoğunlaştıklarını dile getiren Köse, makinaların birbirleriyle ve insanlarla haberleşmesini mümkün kılarak üretimde verimliliği  artırıp, hata kontrolünü daha etkinleştirmeyi hedefledikleri projelere odaklandıklarını kaydetti.

Mevcut üretim tesisleriyle entegre edecekleri ek üretim tesislerini inşasının devam ettiği bilgisini veren Köse, "Yeni fabrikamız, Endüstri 4.0 gerekliliklerini uygulayacağımız altyapıya uygun olarak inşa edildi. Yakında yatırımını gerçekleştirdiğimiz robotlar ve IoT teknolojisi kullanılan makinalarımız ile devreye alacağız. Bu kapsamda yıl sonuna kadar 35 milyon TL’lik bir bütçe kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Köse ayrıca, 2021'de 65 ila 75 milyon TL arasında ciroya ulaşmayı hedeflediklerini ve toplam cirolarının yüzde 44’ünü ihracattan elde ettiklerini sözlerine ekledi.