Dinamik olarak değişen bir üretim ortamında robot üreticilerinin, entegratörlerin ve kullanıcıların yaşadığı en önemli zorluk özel talepler için geliştirilmesi gereken tutuculardır.

J. Schmalz GmbH, cobot ve hafif robotlar için tak-çalıştır mantığına uygun olarak doğrudan robota bağlanmaya hazır bir şekilde çok değişik ürünlerin taşınabilmesini sağlayan yeni ürün konseptini sunuyor.

Schmalz yeni hafif tutucu SLG'si ile bir adım daha ileri gidiyor ve kullanıcıların kendi bireysel sistemlerini önceden herhangi bir tecrübesi olmadan hızlı bir şekilde online olarak yapabilmelerine imkan veriyor.

YAZILIM ŞİRKETİ İLE BİRLİKTE GELİŞTİRDİ

Firma, dijital platformunu, Almanya Berlin merkezli yazılım şirketi trinckle 3D GmbH ile birlikte geliştirdi.

3D baskı uygulamaları uzmanı, bulut teknolojisi konusundaki uzmanlığını ve otomatik yapım ve konfigürasyon konusundaki uzmanlığını sağlarken, firma, cobot ve hafif robotlar için vakumlu otomasyonu konusunda uzmanlığı ile birleştirildi.

Kullanıcıların yalnızca kendi iş alanlarına yoğunlaşabildiği ve uygulamaları için çözüm bulmaya odaklanmalarını sağlayan bir mühendislik aracı olarak öne çıkıyor.

KARTON KUTULARDAN FARKLI FORMLU YÜZEYLERE

Kullanıcı, başlamak için öncelikle taşımak istediği uygulamayı sisteme tanımlıyor.

Önceden tanımlanmış çeşitli iş parçalarının yanı sıra, kullanıcı kübik, dikdörtgen ya da serbest biçimli bir yüzey olmasına bakılmaksızın kendi nesnesini yükleyebilir ve ardından uygun tutucu yapılandırmaya başlıyor.

Sistem, kullanıcıya, Schmalz Select tercih edilen ürün yelpazesinden vantuz sayısını ve çaplarını ve tiplerini seçebileceği çeşitli tasarım adımlarında rehberlik ediyor.

Akıllı yazılım vantuzları konumlandırır veya kullanıcı konumlarını belirleyebiliyor ve ürüne temas edecek vakum açısı kendini yönlendiriyor.

Son olarak, kullanıcı uygun robota uygun flanş ve gereken vakum jeneratörünü seçiyor. Tüm bileşenler ve parametreler tanımlandıktan sonra, müşteri bir CAD modeli ve tutucu çözümü için teklif alıyor.

En yeni, katkı maddesi üretim teknolojisi, düşük maliyetli ve hızlı tek bileşenli üretimin anahtarıdır.

Aynı zamanda, örneğin hava kaynağını tamamen entegre ederek, hava kaçaklarını azaltmış oluyor. Tutucu sistemi, CobotPump ECBPi veya vakum şalteri VSi gibi çeşitli vakum bileşenleri ile birleştirilebiliyor.

Sistem, Schmalz'in kısa sürede özel uygulamaya göre uyarlanmış özellikle hafif ve sağlam tutucular üretmesini sağlıyor. 

Firma çözümü hafif robotlar ve cobotlar için uyarlarken, tutucunun 10 kilograma kadar yükleri tutma özelliği bulunuyor.