Türkiye’nin ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde en büyük üreticilerinden olan Assan Foods, 2018 yılının başından beri verimliliğini artırmak ve esneklik sağlamak amacıyla 6 eksen paketleme ve paletleme robotlarından yararlanıyor.

Üretim sonrasında emek yoğun çalışmalarda verimliliği ve koli güvenliğini artıran robotik sistemleri bünyelerinde kullandıklarını belirten Assan Foods Operasyon Direktörü Burak Bilgin, “İster yüksek tonajlı büyük ister başlangıç aşamasındaki küçük tonajlı müşteriler olsun, Assan Foods üretim felsefesi gereği her bir müşterisinin spesifik beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretim yapar. Bu noktada esneklik, şirketimizin önemli bir yapısal gücüdür. Kullandığımız robotik sistemler, getirdikleri verimlilik ve esneklik ile özellikle dolum sonrası süreçlerde, kartezyen sistemlerle desteklenerek avantaj sağlamaktadır.” dedi.

“2 MİLYON DOLARLIK KAİZEN YATIRIMI İLE VERİMLİLİĞİMİZİ ARTIRDIK”

İnsan, verimlilik ve kalite odaklı önemli bir yatırıma imza attıklarını, 2 milyon dolara mal olan Kaizen yatırımı ile hatasız, sürekli ve verimli üretim yaptıklarını dile getiren Bilgin, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl şirketimiz bünyesinde insan, verimlilik ve kalite odaklı önemli bir yatırım daha gerçekleştirildi. Şirket yönetiminin kararı ve Kibar Holding’in onayı ile gerçekleştirilen Kaizen yatırımında, bu alanda işinin uzmanı Japon danışmanlarla çalışıldı. 2 milyon dolar tutarında gerçekleşen bu yatırımla, fabrikanın işletme verimliliği üst noktalara taşındı. Süreç entegrasyon çalışmaları hali hazırda danışmanlarla birlikte devam ediyor.”