Ma, yapay zekanın devreye girmesiyle yakın gelecekte pek çok iş alanının yok olacağına işaret etti. 

Yeni ekonomi ya da e-ticaret dendiğinde, akla gelen ilk isimlerden, Alibaba, öğrencilik döneminde defalarca okuldan ve işten çıkarılmış bir isim Jack Ma’ya ait bir iş fikriydi. 

Alibaba, Google ve Facebook gibi yapay zekaya en büyük yatırımları yapan, uluslararası bir kuruluş.  

Jack Ma, teknolojinin yıkıcı etkilerini şöyle anlattı:

YAPAY ZEKA NE GETİRECEK?

“Teknolojiyle birlikte gelen dönüşümler nedeniyle şanslıyız. Yapay zekânın ileri teknolojileri bazılarımızı başarıya ulaştıracak.
Bununla birlikte itiraf etmeliyim ki, ileri teknolojiyle beraberinde, onulmaz sosyal toplum yaraları açacak.
İleri teknoloji ve özellikle yapay zekanın devrimi, insanları birbirine düşman edecek. Zaten, bu teknolojiler global dünyayı giderek daha dengesiz kılıyor.”

YAŞANABİLİR DÜNYADA KADIN

Jack Ma, yaşanabilir bir dünya için kadınların iş hayatında, daha fazla ve daha aktif rollerde olması gerektiğini kaydediyor. 

Ma’nın kendi şirketi, Alibaba’daki tepe yöneticilerin yüzde 37’si kadın.

BAŞARININ REÇETESİ

Ma, başarı için yüksek EQ’ya (duygusal zekaya) ihtiyacınız var. Geldiğiniz noktayı kalıcı kılmak ve kaybolmamak içinse yüksek IQ’nuz olmalı. Ve saygın olmak içinse yüksek LQ’ya, bir başka deyişle sevginin IQ’sunu da barındırmalısınız.”

KÜRESEL TİCARET SAVAŞI BİTER Mİ?

Jack Ma ileri teknolojinin getirdiği tehlikeleri şöyle değerlendirdi:
"Globalleşmeyle giderek artan bir acı duyuyor ve durdurulamaz olduğunu görüyorum. Global dünyada, ticaret savaşı başlatmak kolay, bununla birlikte o ticaret savaşını bitirmek pek mümkün değil. Korkuyor ve endişe duyuyorum."

EN BÜYÜK TEHDİT!

"Yapay zeka ile büyük veri, insanlığın karşısındaki en büyük tehdittir. Teknolojinin, sürekli insanı etkisizleştiren yeteneklere kavuşması iyi değildir. Yapay zeka, hep sizden daha akıllı olacak: O, unutmayan ve kızmayan bir unsurdur. Bununla birlikte yapay zeka, hiçbir zaman bilge bir insan olamayacak. Yapay zekalar ve robot, bugün insanoğlunun sürdürdüğü, pek çok mesleğin sonunu getirecek. Burada umut verici tek şey,  makinelerin, hizmet endüstrisini geliştirmeleri olacak.”