Japonya’nın köklü ve önde gelen fren sistemleri üreticisi Akebono Fren, şirket tarihinde ilk defa İskoçya’nın Glasgow şehrindeki fabrikasında robotik otomasyonu fren imalatı ve üretim prosesinde kullanmaya karar verdi.

Büyüyen küresel pazar ile rekabet gücünü korumak ve yerel teknik işgücünün yeteneklerini arttırma amacıyla bu kararı veren firma, robotlu üretim konusundaki eğitim imkanları için Southcentral Kentucky Topluluğu ve Teknik Koleji (SKYCTC) ile görüştü.

Akebono Fren Glasgow Fabrika Müdürü Justice Dingle konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Akebono olarak, SKYCTC ile olan iş birliğini yerel tesislerimizden birinde ortaklık kurmak için harika bir fırsat olarak görüyoruz. Ayrıca, fabrikamızda bu konudaki yeteneklerimizi geliştirme fırsatımız var.” dedi.

Akebono Fren, Kentucky İşgücü Geliştirme Sistemi aracılığıyla fabrikadaki mühendislik ve bakım teknisyenlerinin birçoğu için Fanuc Robot eğitimi vermek üzere SKYCTC ile ortaklaşa bir eğitim bursu aldı. 

ROBOTLARIN PROGRAMLANMASI VE İŞLETİLMESİ EĞİTİMİ ALACAK

Southcentral Kentucky Topluluğu ve Teknik Koleji İleri Üretim Teknolojileri Bölümü Dekanı Dr. Gene Basil, “Şirketleri imalatın dinamik geleceği için hazırlama taahhüdümüzün bir parçası olarak, SKYCTC ileri seviyede bilgisayarlı üretim yöntemleri konusunda eğitim imkanı sağlıyor. Akebono çalışanlarına, Fanuc robotlarının programlanması ve işletilmesinde eğitim vermekten onur duyuyoruz.” diye konuştu. 

Akebono Fren, ilk Fanuc marka robotunu Ocak ayının ortasında üretiminde kullanmayı planlıyor. 

Fren diski ve balatası üretimi gerçekleştiren ve 1929 yılında kurulmuş Akebono Fren, Honda, Nissan, Toyota gibi otomotiv sektörünün dev markalarına çözümler sunuyor.