ABB Robotik, Automatica 2022 Fuarı'nda yeni nesil esnek otomasyonu tanıtıyor. Geleceğin fabrikasının temelini atan marka, OmniVance™ FlexArc® Kompakt Hücre ve OmniVance™ İşleme Hücresi ve Yazılımı olmak üzere OmniVance™ markası altında iki dönüştürücü ürünü pazara sundu.

"ROBOTİK VE YAZILIM ÇÖZÜMLERİMİZ, KÜRESEL TRENDLERE YANIT VERİYOR"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, “Küresel belirsizlik ve değişen tüketici taleplerinin yanı sıra benzeri görülmemiş bir vasıflı işgücü sıkıntısıyla karşı karşıyayız. ABB'nin robotik ve yazılım çözümleri, müşterileri geleceğe hazırlamak için daha akıllı, daha uyarlanabilir, daha mobil ve daha kullanıcı dostu teknolojiler sunarken bu küresel trendlere yanıt veriyor." dedi.

Robotlar, kontrol üniteleri, yazılım ve diğer çevresel komponentlerle oluşturulmuş OmniVance uygulama hücreleri, üretim hatlarına kolayca entegre edilebilen, devreye almaya hazır modüler çözümlerdir.

Daha küçük partileri destekleme yeteneğiyle, değişen üretim ihtiyaçlarına kolayca yanıt verebilirken düşük hacimli, çok çeşitli üretim çözümlerine yönelik artan talebi karşılarlar. Her iki ürün de ABB'nin farklı ürün türleri arasında hızla geçiş yapabilen ve Otonom Mobil Robotlar (AMR) ile kolayca entegre olabilen esnek üretim hücreleri ve yazılım sağlama stratejisinin bir parçasıdır.

CANLI GÖSTERİLER, VİDEOLAR VE ETKİLEŞİMLİ SANAL TURLAR 

Firma fuarda Salon B5'teki Stand 231'de, videolar ve etkileşimli sanal turlar aracılığıyla OnmniVance FlexArc Kompact ve OmniVance İşleme Hücresi ve İşleme Yazılımının yanı sıra bir AMR ile eşleştirilmiş OmniVance FlexArc M'yi içeren canlı gösterileri sergiliyor.

Stantta ayrıca, kolaboratif robot ürün yelpazesinden CRB 15000 GoFa™ kolaboratif robot ve CRB 1100 SWIFTI™ kolaboratif endüstriyel robotun yanı sıra yeni Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik özelliğine sahip RobotStudio® yazılımı da dahil olmak üzere en son yazılım yenilikleri yer alıyor.

ABB Robotik Bölümü Başkanı Segura, firmanın OmniVance markasının, tüm standartlaştırılmış uygulama hücrelerini bir araya getirdiğini, robotik otomasyonda 50 yıldan fazla bir uzmanlıkla desteklenen markanın hücrelerinin entegrasyonu hızlandırırken daha fazla esneklik ve verimlilik sağlayan yeni yazılımlarla donatıldığını ifade etti.

DAHA FAZLA ESNEKLİK VE ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYAN ÇÖZÜMLER

OmniVance FlexArc Kompakt, yerden tasarruf sağlar ve sınıfındaki en küçük ayak izine sahip olması ile  kaynak uygulamalarına daha fazla esneklik getiriyor. Hücre ayrıca AMR'ler ile kolayca entegre edilebilirken, hücreye dört adede kadar sabit robot eklenerek yapısını değiştirmeye ihtiyaç duymadan üretim kapasitesini artırma imkanı da sunuluyor. 

OmniVance İşleme Hücresi ve İşleme Yazılımı, zımparalama, polisaj, kesme ve yüzey işleme gibi çeşitli uygulamalara daha fazla esneklik ve kolaylık getirir. Tek bir hücrede sekiz adede kadar farklı uygulamayı gerçekleştirebilen yeni teknoloji, zorlu koşullarda bakım gerektirmeden 20 bin saate kadar çalışabiliyor. Kurulum süresini yüzde 92 oranında azaltan yeni İşleme Yazılımı, tek bir takımda otomatik kalibrasyon ile yol ayarlamayı sunan ve kalibrasyon süresini 10 dakikaya indiren pazardaki ilk yazılımdır. 

STANDINDA SERGİLENEN ÇÖZÜMLER VE AYRINTILARI NELER?

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU


OmniVance FlexLoader™ M
ABB'nin Automatica'daki standının merkezinde bir AMR makina besleme çözümüyle entegre olarak sahne alan OmniVance FlexLoader™ M. Hücrenin içinde, AI özellikli görüş kullanılarak algılanan parçalar bir IRB 2600 robotu tarafından seçilir ve işleniyor.

Ekranda ise otonom mobil robotların, parçaların ihtiyaç duyulan yerde ve zamanda taşınmasını sağlayarak üretim süreçlerinde daha fazla hız, esneklik ve üretkenlik için nasıl yeni olanaklar sunduğu gösteriliyor.

GoFa™
Standın ziyaretçileri, montajdan makina besleme ve paketlemeye kadar 5 kg'a kadar taşıma yükleriyle çok çeşitli uygulamaları otomatikleştirmek için ABB'nin kolay ve çok yönlü kolaboratif robot'u GoFa'yı deneyimleme fırsatına sahip olacak.

İki düğmeli, geçişli programlama ve firmanın Kolay Programlama Sihirbazı yazılımının basitliğini sunan GoFa, ilk kez kullananlar da dahil olmak üzere herhangi bir uzmanlık düzeyindeki herkes tarafından kurulabiliyor.



Stanttaki ilk gösterim, bir tutucuyu kurmak ve konumlandırmak için fonksiyonun nasıl kullanılabileceğini gösterirken, ikincisinde ziyaretçilerin kendi kaynak yollarını oluşturmak için geçiş programlamayı kullanabilecekleri bir ark kaynağı uygulaması yer alacak.

GoFa'nın kuvvet kontrolü ve ABB'nin AsyCube Fonksiyon Paketi, esnek bir robotik tabanlı besleme çözümü, kullanılarak toplama ve yerleştirme de gösterilecek.

SWIFTI™
ABB'nin CRB 1100 SWIFTI™ kolaboratif endüstriyel robotu, hem montaj hem de vidalama görevlerini yerine getiren bir saat montaj uygulamasında bir IRB 1300 endüstriyel robotla birlikte sergilenecek ve çalışacak. Birlikte çalışan iki robot, tekrarlayan ve sıradan görevlerin otomatikleştirilmesinin çalışan verimliliğini nasıl dönüştürebileceğini gösterecek.

ABB'nin SafeMove kolaboratif güvenlik yazılımını kullanan SWIFTI, endüstriyel bir robotun yüksek hızı ve doğruluğu ile çitsiz kurulum ve insan operatörlerle çalışma alanı paylaşımının faydalarıyla birleştiriyor.

RobotStudio®
ABB'nin RobotStudio/AR görüntüleyici uygulamasında hem VR hem de AR gösterimlerini içeren Stand 231'deki özel bir bölge, yazılımdaki gelişmelerin programlamayı ve robotları çalıştırmayı kolaylaştırmaya nasıl yardımcı olduğunu vurguluyor.

Yapılacak olan gösterimler, zamandan ve üretim duruşlarından tasarruf etmek için araçların sanal bir dünyada tüm üretim hücrelerini tasarlamak, test etmek ve iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğini gösterecek.

Diğer yandan ziyaretçiler, ABB Robotik Sanal Virtual Showroom'da, standın etrafına yerleştirilmiş beş interaktif dokunmatik ekran aracılığıyla firmanın eksiksiz robotik çözümleri portföyü ile ilgili daha fazlasını keşfetme imkanı buluyor.