Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, kimya endüstrisinde faaliyet gösteren müşterilerinin iş birliğine dayalı robotun entegrasyonu ile birlikte üretim sürecinde verimlilikte belirgin bir artışa ulaştığını ve üretim sürelerini 27 saatten 18 saate indirdiğini söyledi.

“AĞIRLIKLI UR5e ve UR10e COBOT'LAR TERCİH EDİLİYOR”

İlaç ve kimya sektöründe robot teknolojisine dair konuşan Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Otomatikleştirilmek istenen uygulamaya göre farklı taşıma kapasitelerine sahip Universal Robots robotları seçilebiliyor. Universal Robots’un teknolojisi, çalışma ortamı içerisinde mutlak bir güvenlik ve hijyen içerisinde çalıştığını gösteren TÜV SÜD Sertifikası’nın da bulunduğu üç farklı iş birliğine dayalı robot modelini içeriyor. Kimya sektöründe UR5e cobot ve UR10e cobot modelleri yaygın olmakla birlikte UR3e modeli de tercih edilebiliyor. Örneğin pigment macunu üreticisi bir müşterimiz, Universal Robots’un kolaboratif robotları sayesinde pigment karıştırma aşamasında yüksek bir hassaslık, kalite ve güvenilirlik seviyesine ulaşmayı başardı. Kimya sektöründe de önemli olan, iş birliğine dayalı bir çözümü entegre etmenin avantajı, devreye girme hızını (yüksek maliyetli olan üretimde duraklamaları önleme imkanı) ve toplam üretkenliği artırmak suretiyle döngü sürelerini azaltma kabiliyetidir” dedi.

PERFORMANSI ARTIRIYOR, SÜREYİ KISALTIYOR

Bir başka müşterisine sunduğu çözümden bahseden Gök, “Dental kuron üreten, tıbbi uygulamalara yönelik kimya endüstrisinin özel bir kolunda faaliyet gösteren müşterimiz, iş birliğine dayalı robotun entegrasyonu ile birlikte üretim sürecinde verimlilikte belirgin bir artışa ulaşırken, üretim süresini 27 saatten 18 saate indirdi. Üretimde hassasiyet ve tekrarlanabilirlik özelliklerine sahip kolaboratif robotlarla alma-bırakma, kalite kontrol, paketleme, montaj ve işleme uygulamaları başarılı bir şekilde gerçekleşiyor” diye ifade etti.

Kolaboratif robotların, çalışanların profesyonel beceri seviyelerinde hızlı bir yükseliş sağladığını belirten Gök, bu teknolojiyle insanları üretimin merkezinde konumladıklarını vurguladı.