CEM KARATAY - Dünya otomotiv sektörünün nabzını tutan ve bu yıl pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen Dünya Otomotiv Konferansı kapsamında konuşan Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, FANUC’un Amerika, Asya ve Avrupa pazarında faaliyet gösteren otomotiv devlerinin üretim hatlarında faaliyet gösteren yüz binden fazla kurulu robotu olduğunun altını çizdi.

Yiğit, “Değişen Dünyada Üretim” başlıklı konuşmasında, IoT teknolojilerine de değinerek IoT ile donatılacak olan gelecekte, otomotiv sektöründe bugünün çok daha üzerinde bir verimlilik seviyesi oluşacağını söyledi.

Yiğit, FANUC’un üretim sürecinde makinaları birbirine bağlayan ve tüm süreç zinciri boyunca kapsamlı veri analizi sağlayan açık IIoT platformu FIELD sistemi ilgili detayları paylaştı. 

Fanuc'un Altın sponsor olduğu konferansta Fanuc Robotik Teknik Müdürü Murat Kısa ise konuşmasında, Kolaboratif Robot Teknolojisi, Entegre Görüntü Teknolojisi (iRVision), Ark Kaynağı ve Punta Kaynağı, Learning Vibration Control (LVC), Learning Vibration Control (LVC), Boya Robotları başlıklarına yer verdi ve firmalarının söz konusu teknolojilerinin çalışma prensipleri ile üretim hattındaki davranış modellerini anlattı.

İLK KEZ ONLINE OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Otomotiv firmaları, tedarikçileri, teknoloji firmaları ile kamu ve özel sektör yetkililerini bir araya getiren ve geçtiğimiz yıl 40 ülkeden 800’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşen 7. Dünya Otomotiv Konferansı, bu yıl yeni normal koşullara adapte olarak online platformda düzenlendi. 

Vaka analizlerinin, sektördeki öncü firmaların sunumlarının, sanal sergilerin ve dijital toplantıların yapıldığı konferansın ana gündemini pandemi sürecinin koşulları ve ilerleyen dönemin ekonomik beklentileri oluşturdu.