Endüstride daha verimli, standart ve seri üretim sağlayacak birçok örnek robotik uygulama çözümleri ve saha deneyimlerinin paylaşıldığı Robot Yatırımları Zirvesi’nin bu yıl beşincisi gerçekleştiriliyor. Robot Yatırımları Zirvesi, endüstride ileri robotik sistemlere yatırım yapmayı planlayan birçok sanayiciye, kendi sektöründeki robotik uygulamalar ile ilgili farklı robot firmalarına ait alternatif robotik sistem konfigürasyonlarını inceleme ve değerlendirme olanağı sunuyor. Bunun yanında sahada karşılaşılan sorunların robotlu çözümünde inovatif çözüm örneklerinin incelenmesine ve benzer sorunları yaşayan firmalar için alternatif bir çözüm yolunun bulunmasına yardımcı oluyor.

Ülkemizde robotik alanda elde edilen başarı hikayelerinin yayılmasında önemli kilometre taşlarından biri olan Robot Yatırımları Zirvesi’nin panel programlarına etkin olarak katılım sağlayarak takip etmenizi sizlere öneriyorum. Bu yıl da düzenlenecek panellerde, sektör temsilcileri/profesyonelleri otomotiv sektöründen beyaz eşya sektörüne, robotlu kaynaktan taşıma ve akıllı depolama sistemlerine kadar birçok alanda alternatif robotik uygulama çözümlerini ve saha deneyimlerini sizlerle paylaşacak.

Zirvede robotik uygulamalarla ilgili düzenlenecek olan “Robot Uygulamaları-2019 Panelleri” içerisinde tartışılan konuları, Robot Uygulamaları-2019 Kitabı adlı bir kitap içerisinde ilk defa ülkemizde yayınlamayı hedefliyoruz. Ülkemizde gerek endüstride gerekse akademide robotik alanda yapılan zirve, konferans ve panellerle birlikte proje, makale ve yazılı kaynakların artması ileri robotik sistem çözümlerinin sahaya yansımasını hızlandıracak. 

Hepinize inovatif robotik çözümlerle dolu keyifli bir ay diliyorum. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi “Robot Uygulamaları-2019 Panelleri”nde görüşmek dileğiyle.