Türk Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği (ROBODER) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) iş birliği yapmak amacıyla bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.
ROBODER Başkanı ve SimetrikPro Kurucusu Gürel Yılmaz ve beraberindeki heyet, BTÜ Rektör Yardımcısı Hamdi Öğüt ve akademisyenlere derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.
Hedeflerinin Türk imalat sanayini, yerli ve milli bir sistem ile geleceğe taşımak olduğunu kaydeden Yılmaz, BTÜ ile geliştirecekleri iş birliği ile öğrencilerin sektörde çalışmaya başlamadan önce bilgilerinin artırılması ve yeteneklerinin geliştirilmesi konusunda gönüllü olduklarını söyledi.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İLE PROJELER GELİŞTİRİLECEK
Öğüt ise, üniversitelerinin geleceğin teknolojileri, yapay zeka ve robotlar ile akıllı sistemler alanında uzmanlaştığını ve bu kapsamda ROBODER ile üniversite-sanayi iş birliği alanında projeler geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.
BTÜ öğrencilerinin, bu yıl ilk kez uygulanan Projelendirilmiş Sektörel Eğitim Programı (BTÜ-SEP) çerçevesinde tam zamanlı olarak 16 hafta firmalarda çalıştıkları bilgisini veren Öğüt, iş birliklerinin Bursa’ya ve diğer paydaşlara katkıda bulunacağını ve nitelikli insan kaynağı oluşturacağını belirtti.
ROBODER NE AMAÇLA KURULDU?
Ulusal teknolojinin gelişimi ile yerli ve milli kavramlarıyla bir bütün olarak değerlendirmek amacıyla yola çıkan firmalar, ROBODER’i hayata geçirdi.
Derneğin kurucuları arasında SimetrikPro, ONS Makine, Ermaksan OptoElektronik, Afşa Robotik, Altesa, Teknorob, Barida Makine, SİFF Elektromekanik, Balkan Robotik, Cisim Mühendislik, Befaş Elektrik Elektronik ve MGG Makine gibi sektörün önde gelen firmaları yer alıyor.