Restorasyon projeleri başlı başına ince elenip sık dokunması gerekilen çalışma alanlarından biri… Projenin araştırılmasından sahadaki çalışmalarına kadar titizlenilmesi gerekilen birçok konu başlığı var. Özellikle de bu projelerde kullanılacak yapı malzemelerinin niteliği ve söz konusu yapıya uyumluluğu dikkat edilecek hususlardan biri. Çalışma ortamı kimi zaman zor ve tehlikeli olabilen bu projelerin en önemli çözüm ortaklarından biri de yeni teknolojiler. Nitekim iş hızını artıracak, yapının formuna uyum sağlayabilecek iskele sistemleri gibi teknolojiler işin yapımında önemli bir rol üstleniyor. Yeni sayımızda ülkemizin önde gelen mimarlarıyla restorasyon projelerini konuştuk.

Mayıs sayımızın kapak konusu ise Mesa Cadde. MESA, ASLAN YAPI ve CABA’nın ortak imzasını taşıyan Mesa Cadde’de çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalarına start verildiği daha ilk günden çok ses getiren proje birçok yönüyle öne çıkıyor. European Property Awards’da aldığı ödül ile başarısını taçlandıran projenin detaylarını, MESA Genel Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu ile konuştuk.

Yeni sayımızda yalıtımdan kule vinçe, cepheden havuz teknolojilerine kadar daha birçok alanda son teknolojilere yer verdik. Yeni sayımızı keyifle okumanızı dilerim.