Türkiye’nin rüzgar enerjisi başkenti olan İzmir, sektörle ilgili yatırım planlarını gündemde tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin enerji üretiminin yüzde 20’sini karşılayan İzmir, sektörünün geleceği ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan isimler arasında; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım ve İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar yer aldı. Toplantının öne çıkan başlığı ise rüzgar ile ilgili teknolojik gelişmeler ve Ar-Ge çalışmaları oldu. 2018 yılında

7.400 MW kurulu güce ulaşan rüzgar enerji sektörünün büyümesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.  
Türkiye’nin enerji sektöründeki değişmeyen bir diğer gündem ise çatı projeleri… Kendi enerjisini üreterek rekabette öne çıkmak isteyen fabrikalar, amorti sürelerinin azalmasıyla birlikte rotasını tamamen bu alana çevirdi. Eylül sayımızın kapağında ise güneş projesiyle başarıya ulaşmış bir fabrikayı ağırladık. Yenilenebilir Enerji Programı kapsamında 258 kWh kapasiteli santralini devreye alan Silverline, bu proje ile hem enerji maliyetlerini azalttı hem de çevreci bir üretim sahası oluşturdu. Silverline gerçekleştirdiği bu yatırımla da yurtiçi ve yurtdışı pazarında rekabetçi konuma geldi. Eylül sayımızın kapağına konuk olan Silverline’in GES projesini ve üretim sahasının özelliklerini okuyabilirsiniz. 

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’ne geri sayım başladı. 22 – 24 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde fabrikalardaki uygulama örneklerini, yeni gelişen teknolojileri, yapılan yatırımları konuşacağız. 

Öte yandan bizden güzel bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Kobilerin Radyosu ST Endüstri Radyo İstanbul’da 105.8 frekansının ardından İzmir’de 102.8 ve Bursa’da 106.7 frekanslarından karasal yayınlara başladı. Ayrıca yakında tıpkı İstanbul, İzmir ve Bursa gibi sanayinin yoğun olduğu diğer illerde de ST Endüstri Radyo’yu dijital platformların yanı sıra karasaldan da dinleyebileceksiniz. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve yakında endüstrinin nabzını tuttuğumuz yayınlarımızla, sesimizi daha geniş bir çevreye ulaştıracağımızı müjdelemek isterim.

Endüstriden haberdar olmak istiyorsanız, bizi takip etmeye devam edin.