Eve İş Götürme programına konuk olan Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler Bölge Müdürü Ercan Hatipoğlu,  sektör üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

“110 ÜLKEYE GÖNDERİYORUZ”

Tuna Tartı ve Elektronik sistemleri Türkiye'nin yerli ve milli elektronik sistemleri olarak 2006 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyen Hatipoğlu, tartı ve ölçü sistemleri alanında üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

İzmir’den dünyaya çözüm üretiyoruz sloganı ile yoluna devam eden bir firmayız diyen Hatipoğlu, “Dünyanın 110 ülkesine ürün gönderiyoruz. Türkiye genelinde 81 ilde hizmetlerimiz devam ediyor.” dedi.

Hatipoğlu, teknoloji ürettiklerini ve mekanik ile elektroniği birleştirdiklerini söyleyerek katma değer sağlayarak ürünlerini dünyaya gönderdiklerini belirtti.

LOADCELL TEKNOLOJİSİNİ YERLİ ÜRETİYOR

Emek, zaman ve sermaye bizim için çok önemli diyen Hatipoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Firma olarak teknolojiyi dünya standartlarına çıkarma peşinde sürekli inovasyon ile koşturuyoruz. Kaizen gibi, yalın üretim gibi kriterleri ön planda tutarak tüm ekip ile birlikte bu doğrultuda hedefe doğru koşuyoruz. Pazara sunduğumuz ürünlerin gerek makineleri, gerekse taşıt kantarlarının kalibrasyon ve servis işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Güçlü özelliklerimizden birisi ise; hız. Bu bağlamda sürekli gelişmeye ve değişmeye devam ediyoruz.” dedi.

Yirmi dört kategoriden fazla ürünlerinin bulunduğunu söyleyen Hatipoğlu, tartı sistemlerinin yüzde 100 yerli üreticisi olduklarını ve yük hücresi denilen loadcell teknolojisini yerli olarak ürettiklerini de ifade etti.

Hatipoğlu, “Hakikaten ölçü tartı sistemlerinde kullanılan, son derece gelişmiş ve spesifik teknolojiyi üretmek gerçekten zor. Arka planında müthiş deneyimler isteyen bir teknoloji ve loadcell teknolojisi, ölçü tartı sistemlerini bizim kilogram newton tarzında okumamızı sağlayan, demir çelik elektroniğin öpüştürülmüş halidir. Bunlar makineler, kamyon kantarlarda yoğun bir şekilde kullanılır.” açıklamasında bulundu.

Hatipoğlu, tartı sistemlerinin makine, inşaat, petrokimya, savunma sanayi gibi birçok sektörde kullanıldığını ve 50’y yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

 Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz.