Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan 24 Saatte İş Kurucusu Mert Yıldız, iş ve aday ilişkisinde yaşananlar üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

PANDEMİ İLE BİRLİKTE HIZ ÖNEM KAZANDI

‘24 Saatte İş’ isminin çıkış noktasını anlatarak söze başlayan Yıldız, 24 saatte iş garantisi değil, cevap garantisi verdiklerini belirterek adayların başvurdukları işten 24 saatte mutlaka bir cevap almasını sağladıklarını söyledi. 

Yıldız, “24 saatte iş bulmayı garanti edemesek de elimizden geleni yapıyoruz. Aslında bu ismin çıkış noktası hıza verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. Biz çıktığımız dönemde hız hiçbir şekilde önemli bir etken olarak gözükmüyordu istihdam yaratma sektöründe. Ancak bunun ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik.” dedi.

“İSTİHDAMI YETERİ KADAR DEĞERLENDİREMİYORUZ”

İstihdam anlamında Türkiye'nin önünde inanılmaz bir fırsat var ancak biz yeteri kadar iyi değerlendirmediğimiz için bu fırsatlar bir bir kaçıyor diyen Yıldız, Türkiye’de 27,5 milyon insanın çalıştığını ve 4,5 milyon kişinin de işsiz olduğunu söyledi.

Yıldız, erkeklerin istihdama katılım oranının yüzde 70, kadınların ise yüzde 35 olduğunu açıklarken, 30 yaş üstünde istihdama katılma oranının yüzde 60 seviyelerinde, 30 yaş altı istihdama katılma oranının ise yüzde 30 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Gençler ve kadınlar iş gücüne katılmıyor diyen Yıldız,” Biz aslında bunu iyileştirebilir miyiz diye yola çıktık. Elbette Türkiye’nin istihdam piyasasını tek bir uygulama ile çözemezsiniz. Kültür, ekonomi politikasının yeterince iyi uygulanamaması gibi birçok neden var istihdamda. Ancak biz daha çok gençlere yönelmek istedik.” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMI YARATAN KOBİ’DİR

İstihdam yaratılırken KOBİ’lerin yeteri kadar aday havuzuna ulaşamadığını gördüklerini belirten Yıldız, bu alanda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Yıldız, “İstihdamı yaratan KOBİ’dir. Özellikle pandemi sonucu hızın da önem kazanması neticesinde bunu fırsata çevirdik.” dedi.